TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Idol 2016-vinnaren Liam: Jag vill bli världsstjärna

09 dec, 2016 
https://image.hant.se/image-4943955?imageId=4943955&width=1320&height=689
Hänt
Göteborgskillen Liam "Liamoo" Cacatian, vinnaren av "Idol"-2016: "Det här är inte min dröm - jag vill bli världsstjärna".
Annons

Från att inte få fram ett ord under slutaudition till att ikväll få ett fullsatt Globen att jubla. Göteborgskillen Liam “Liamoo” Cacatian, 19, är årets Idol 2016-vinnare. Det var ingen tvekan vem av de två finalisterna, Liam och Rebecka Karlsson, 16, juryn ville se som vinnare och ägare till vinnarlåten “Playing with fire”. Tokhyllad av såväl juryn som av publiken kammade Liam hem flest röster ikväll.

– Du är REDO!, sa jurymedlemmen Quincy Jones lll, 47, efter att Liam framfört tittarnas låtval till honom, “Ready or not”.

Idol 2016

Liam själv är överlycklig att han utvecklats så mycket.

Idol har hjälpt mig att utvecklats enormt. Från att inte våga sjunga högt för inte ens min mamma har jag senaste veckan varit supertaggad på att få sjunga i Globen för 14 000 personer, sa Liam på torsdagens genrep.

Annons

Och han gjorde det med bravur. Det fanns inte en skugga av osäkerhet när han framförde sina tre solklara nummer i ett fullsatt Globen. Idol må vara slut för den här är säsongen, men för Liam börjar ett helt nytt kapitel i livet.

– Jag har trott att jag skulle åka varenda fredagsfinal.

Men tittarrösterna har varit Liam trogen hela vägen. Viljan att vinna och ta hem segern intensifierades när Liam för ett par veckor sedan fick veta att vinnaren av Idol kommer att sättas på ett direktflyg till musikstadens meckaparadis Los Angeles.

liam-idol-2

Men först väntar en signeringsturné här hemma i Sverige. För även om det är på scen Liam vill stå är det inte de mindre svenska han strävar efter.

– Det här är inte min dröm – jag vill bli världsstjärna, säger Idol-vinnaren som får stöd av jurymedlemmen Nikki Amini, 32.

Annons

– Dröm stort och fortsätt jobba hårt. Låt ingen stå i din väg för dina drömmar. Du kommer komma hur långt som helst.

Hänt betvivlar inte ett ord av Nikkis förutsägelse. Liam är redo för att ta över världsscenerna.

– Det är dit jag vill men först ska jag leta upp Top 21, och min familj och TV4-produktionen som även dem arbetat hårt under den här resan. Vi ska festa!

idol-liam-vinnare

I programmet Idol extra som startade direkt efter att huvudsändningen var slut och Liam korats som segrare, sa han:

– Jag tänkte faktiskt att; “kanske vinner jag” några sekunder innan resultatet lästes upp!

En stund senare säger han vidare i Idol extra:

– Nu står jag här i Globen som vinnare. Vilken grej. Jag är så glad för detta. Vad hände!

När Hänts reporter Jonna Friberg Wennerberg får tag på Liams mamma Sanna, 41, vid scenkanten är hon stolt och överlycklig.

– Han var fantastiskt bra. Jag är alltid stolt över honom men idag lite extra så klart. Nu ska vi fira.

Liams mamma Sanna.
Liams mamma Sanna.

Av: Magdalena Khodr, Jonna Friberg Wennerberg, Johnny Axelsson

Foto: Hänt, IBL, Stella, Tv4

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons