TV4-tittarnas kritik mot inslaget med Darin Zanyar i Idol 2021

ANIS DON DEMINA, PÄR LERNSTRÖM, DARIN ZANYAR

I kvällens fredagsfinal av Idol fick tv-tittarna se den gamla Idol-legenden Darin Zanyar i tv-rutan.
Men faktum är att han aldrig var på plats i Idol-studion. Nu kritiseras TV4 för bluffen.
7 av de bästa sommarpraten genom tiderna
Slå på ljud

Darin Zanyar, 34, slog igenom för svenska folket när han ställde upp i Idol 2004. Sedan dess har karriären gått som på räls och idag är han en av Sveriges mest folkkära artister.

Eftersom många förknippar Darin med Idol var det inte särskilt konstigt att han nu ville uppträda i programmet. När Darin tävlade i programmet blev han snabbt en favorit bland tittarna och trots att han kom på andraplats så stal han rampljuset rejält från vinnaren Daniel Lindström, 43.

Men nu när Darin uppträdde med sin låt Holding me more är det många tittare som är upprörda. Darin var nämligen aldrig på plats i Idol-studion, något som TV4-tittarna nu har ett och annat att tycka till om.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Darin Zanyars flört med Maja Ivarsson

Darin har under årens lopp setts till i många olika sammanhang. Bland annat medverkade han i Så mycket bättre 2012.

Efter inspelningarna av Så mycket bättre drog rykten igång om en romans mellan Darin och Maja Ivarsson, 42. När programmet haft sin premiär blev den känslosamma stämningen mellan dem en rejäl snackis.

Nyligen visade duon upp att de fortfarande har en väldigt god relation till varandra och Maja valde att säga några väl valda ord till Darin.

Idol 2021 får kritik för de förinspelade inslagen

Hittills i Idol 2021 har programmet fått besök av några riktiga världsstjärnor. Bland annat har Ed Sheeran och Eurovision-vinnarna Måneskin varit på plats och sjungit i programmet.

Däremot har deras uppträdanden varit förinspelade, något som TV4-tittarna har haft en hel del åsikter om.

Därför var det kanske extra höga förväntningar nu när Darin skulle uppträda i programmet. Som tv-tittare kunde man se att programledarna Pär Lernström, 41, och Anis don Demina, 28, presenterade Darin och det såg ut som att han tog över scenen.

DARIN ZANYAR

Darins uppträdande var förinspelat.

FOTO: TV4

Men för alla i publiken som var på plats i studion var det inte alls någon Darin som stod och sjöng på scenen. Istället visades uppträdandet på de stora video-skärmarna och Darin var inte ens på plats under kvällen.

Nu rasar tv-tittarna mot TV4:s beslut att spela in Darins framträdande.

”Det va fake, inspelat i förväg, vi som är här på plats satt o titta på en skärm, kul”, skriver en person.

”Vill inte vara sådan men, vad dåligt av er att förinspela artisternas besök och lura oss tittare och det här nya upplägget har gjort programmet sämre, man får veta svaret i början och är inte lika spännande”, skriver en annan.

TV4:s svar – därför var Darins framträdande förinspelat

När Hänt når pressekreteraren Ina Kolakari berättar hon att anledningen till Darins frånvaro i studion helt enkelt beror på att han var dubbelbokad.

Darin är just nu högaktuell med konserter i Malmö och därför behövde han vara där under fredagskvällen och därmed kunde han inte vara på plats i Idol-studion.

LÄS OCKSÅ: Fansen häpnar efter upptäckten i Einárs senaste låt – här är låttexten

LÄS OCKSÅ: Bingolotto firar 30 år – alla hålltider för jubileumsprogrammet

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN