idol 2022

Idol-tittarnas stora besvikelse – efter händelsen i direktsändning: ”Ledsamt..”

Idol-tittarnas stora besvikelse – efter händelsen i direktsändning: ”Ledsamt..”

Igår var det dags för Carmen Toubia att lämna Idol.
Några som är besvikna över beslutet är tittarna.
”Så synd”, skriver en tittare.
Idol-Carmen Toubias förflutna i tv-rutan: ”Efter fem”
0:36

Efter reklamen: Idol-Carmen Toubias förflutna i tv-rutan: ”Efter fem”

(0:36)

Slå på ljud

Idol 2022 är i full gång. Förra fredagen var det äntligen dags för de klassiska fredagsfinalerna. Det innebär att en idol redan nu tvingats lämna tävlingen efter att ha fått minst röster av tittarna.

Och röstningssystemet är faktiskt något som blivit förändrat från fjolårets säsong som blev hårt kritiserat. Detta har nu TV4 tagit till sig av och tagit tillbaka röstningssystemet som det var innan ändringen – vilket innebär att deltagarna får reda på om de går vidare eller ej samma fredag som de uppträder.

Nyligen var det dags för andra fredagsfinalen i Idol. Temat för kvällen var Blast from the past och alla tävlande hade valt riktiga guldkorn att uppträda med.

Carmen Toubia fick lämna – efter juryns kritik

Men det stod till slut mellan Caroline Ellingsen och Carmen Toubmia om vem som skulle bli den andra idolen att få lämna kvällens tävling. Det blev tyvärr tillslut Carmen som fick ta farväl efter att tittarna hade sagt sitt. I en intervju med Aftonbladet öppnade hon upp om beskedet.

– Det är självklart tråkigt, men jag satt löst förra veckan och gjorde det denna veckan så det kom inte som en chock. Och jag är så stolt och så nöjd och jättetacksam, sa hon till tidningen.

Temat för kvällen var som tidigare nämnt Blast from the past och Carmen valde att uppträda med låten Edge of seventeen av Stevie Nicks. Men juryn var inte helt nöjd med Carmens låtval.

– Jag vet inte om folk där hemma fattar hur bra du är. Problemet är att du är bättre än den här låten, och jag hoppas att folk där hemma fattar det, sa Katia Mosally i programmet.

Tittarnas besvikelse – efter händelsen i Idol

Efter programmet hyllade ena jurymedlemmen Katia Mosally Carmen och delade med sig av en Instagram-story där hon beskrev känslorna efter Carmens avsked.

”Jag får typ ont i magen av hur bra idolerna är i år. Det kommer vara brutalt jobbigt att se någon åka varje vecka. Jag är så innerligt imponerad av Carmen Toubia och är helt lost i hur en sån liten tjej kan ha så stor och mäktig röst. Utöver det har hon en sån värme och sånt hjärta som alla har fått ta del av under hennes Idolresa, kommer jag att sakna”

Katia Mosally

Screenshot Katia Mosallys Instagram.

Men det verkar inte bara vara Katia som kommer sakna Carmen i Idol. Tittarna har också sagt sitt. I kommentarsfältet på Idols-Facebook har det ramlat in flera kommentarer från tittare som är besvikna över att Carmen fick lämna.

”Ledsamt, fanns ett par andra jag trodde skulle åka ut”, skriver en.

”Synd att hon åkte, gillade henne”, skriver en annan.

”Såå trist att Carmen fick lämna”, skriver en tredje.

FOTO: INSTAGRAM, TT
FRÅN FÖRSTASIDAN