AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen
Festis marknadsföring banner

Idol-Fredrik Lundmans bror och pappa är med i Svenska truckers

14 nov, 2021 
ERIK LUNDMAN, FREDRIK LUNDMAN
Idolen Fredrik Lundman, eller The Swedish cowboy som han också kallas, kommer från en riktig kändisfamilj!
Nu berättar han för Hänt hur det egentligen ligger till.
Annons
Därför fortsätter Pär Lernström med Idol efter 10 årBrand logo
Därför fortsätter Pär Lernström med Idol efter 10 år

Idol 2021 är i full gång och man märker på idolerna att det börjar dra ihop sig. Det är nämligen inte längre särskilt långt kvar tills den stora finalen i Globen!

En av idolerna som fångat svenska folkets hjärtan och är kvar i tävlingen är ingen mindre än Fredrik "Swedish cowboy" Lundman. Ända sedan hans audition i Umeå har Fredrik visat upp sitt stora intresse för country och han kallar sig själv också gärna för en cowboy.

De senaste fredagarna har han däremot gått in i andra karaktärer. Under ABBA-kvällen visade Fredrik en mer personlig sida av sig själv och det blev riktigt känslosamt. Nu senast fick Fredrik höra av juryn att de längtar tillbaka till den gamle cowboyen som de en gång lärde känna.

Fredriks bakslag – slutade röka för röstens skull

Även om Fredriks tid i Idol gått som på räls så är det en sak som saboterat lite för honom. Nämligen rösten. Det hela började med att han skrek av stämbanden och det blev inte bättre av rökning och lösningen var helt enkelt att sluta röka.

Annons

Sagt och gjort och nu har Fredrik varit rökfri i över 40 dagar. Däremot är rösten fortfarande under återhämtning.

– Det är bara att hopp upp i sadeln igen och rida vidare. Men det tar ett tag att bygga upp rösten igen efter man slutat röka. Det är liksom fysiskt, det går inte och göra nånting åt utan rösten byggs upp igen, förklarar Fredrik för Hänt under den senaste fredagsfinalen.

Under varje fredagsfinal har Fredrik haft stort stöd på plats i form av sin familj. Fredriks föräldrar Haidie Lundman och Erik Lundman är riktigt trogna fans och åker ner till Stockholm varje fredag för att stötta sin son i Idol.

SIMON LUNDMAN, ERIK LUNDMAN
Pappa Erik och brodern Simon är väldigt omtyckta profiler i Svenska truckers.

Fredrik Lundmans pappa Erik – därför känner du igen honom

Uppmärksamma tittare har troligtvis sett pappa Erik på plats i Idol-studion men är man ännu mer uppmärksam kanske man till och med känner igen honom från något helt annat sammanhang.

Annons

Det är ju nämligen som så att pappa Erik och Fredriks bror Simon Lundman är några av huvudpersonerna i TV3:s succéserie Svenska truckers!

Erik och Simon har varit med ända sedan första säsongen och tanken är att Simon ska ta över sin pappas åkeri på sikt. Även under fredagsfinalerna går det inte att missa att Fredrik kommer från en familj som älskar lastbilar. Deras hejaklacks-skyltar präglas nämligen av lastbilsmotiv!

När Hänt träffade Fredrik på premiären av Noice-musikalen på Lilla Cirkus i Stockholm berättade han om sin kända familj.

Hur är det att komma från en kändisfamilj?

– Jo, det är väl kul, säger Fredrik och skrattar.

SIMON LUNDMAN, ERIK LUNDMAN
Simon och Erik Lundman är huvudpersoner i Svenska truckers. Pressbild.

FOTO: YOUTUBE, TV4

Annons