Fredrik Lundmans egna ord om kaoset med röstningen i Idol 2021

Fredrik i Idol 2021

Fredrik Lundman var den som tvingades lämna Idol förra veckan.
Efter avsnittet stod det klart att flera tittare hade svårt att rösta på countrysångaren.
Nu säger Fredrik sitt om röstningsmissen.
– Det kommer vi tyvärr aldrig få reda på, säger Fredrik till Hänt.
3 snabba dejtfrågor med Idol-Fredrik Lundman
Slå på ljud

Fredrik Lundman gjorde stort avtryck i Idol 2021. Med sin personlighet och charm kom han långt. Därför blev många fans och tittare chockade när Fredrik åkte ut. I efterhand kom det fram att flera tittare som försökte rösta på Fredrik istället fick höra att de lagt sin röst på en annan Idol-deltagare, något som Aftonbladet rapporterade om.

I en Instagram-live med Hänt ger Fredrik Lundman sin syn på saken om röstningskaoset, läs hans ord här!

Fredrik Lundman åkte ut ur Idol – så var hans resa i tävlingen

Fredrik var tydlig med vad han ville i tävlingen. Ofta sjöng han country men kunde även bocka av genren blues och en ABBA-låt i programmet.

Men hur var Fredriks resa? Hänt har följt idolen hela vägen, och i början var det lite tuffare. Fredrik skrek nämligen sönder sina stämband och behövde uppsöka läkarvård. Han valde sedan att sluta röka och drabbades av abstinensbesvär.

Fredrik var dock tydlig med att det inte påverkade tävlingen och han uttryckte att han alltid ger allt.

Han visade sedan en helt ny sida när han sjöng ABBA:s The Winner takes it all, från ingenstans bröt han ihop på scenen, något han berättade mer om för Hänt.

– Ja för att gå till botten med det hela, alla som har varit med om ett hjärtekross någon gång vet vad jag känner när jag framförde låten, sa Fredrik då.

Fredrik om röstningskaoset: ”Kommer aldrig få reda på”

Under Instagram-liven så frågar en av Hänts läsare ifall det var så att Fredrik åkte ut på grund av fusk. Under förra fredagsfinalen uppmärksammades det i Aftonbladets livechatt att det blev fel när tittare skulle rösta på Fredrik. De skrev att de kom fram till Lana Sulhav istället.

– Det kommer vi tyvärr aldrig få reda på. Men jag vet att det är jättemånga fans som skrivit till mig att de ringde mitt nummer men att de istället kom till Lanas telefonsvar. Jag kan inte säga någonting, jag ringde aldrig mitt nummer jag har aldrig heller röstat på mig själv eller någon. Jag vill inte rösta, säger Fredrik.

Hänt hade Live med Idol-Fredrik.

Hänts reporter Angelica hade live med Idol-Fredik som berättar om röstningsmissen.

FOTO: Instagram

Fredrik är ändå nöjd med att han fick visa upp sin musik, Idol var aldrig en tävling för honom.

– Jag tycker inte man kan tävla i musiken överhuvudtaget, men det är jag det. Min åsikt. Jag tyckte bara det var en ära att få stå i varenda fredagsfinal och visa Sverige vem jag är och den musik jag brinner för. Det var därför jag var där. Men det klart, vad som än hände så hände det, säger Fredrik Lundman i Instagram-liven.

Här kan du se Hänts Instagram-live med Fredrik.

LÄS OCKSÅ: Idol-Fredrik Lundman till sjukhus efter första fredagsfinalen

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas kritik mot Squid game-inslaget i Idol 2021

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN