ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Idol-Fredrik Lundman spydde i direktsändning

15 okt, 2021 
Fredrik Lundman
Idol–deltagaren Fredrik Lundman har haft det tufft de senaste två veckorna.
Efter den andra fredagsfinalen sjöng han så starkt att han skrek av stämbanden.
Nu berättar han för Hänt om nya bakslaget – samt varför han uppträdde med blött hår.
– Det var inte för att se snygg ut, det var för att jag hade duschat för att jag hade spya i håret.
Annons
Så jobbar Idol-Lana med sin scenskräck under tävlingenBrand logo
Så jobbar Idol-Lana med sin scenskräck under tävlingen

Idol 2021 är i full gång och startfältet i år är otroligt starkt. Faktum är att det är så pass starkt att juryn redan gett ut sin enda livboj. Livbojen gick till ingen mindre än skönsjungande Daut Ajvaz.

Att få en livboj av juryn innebär att man får stanna kvar i tävlingen, trots att man egentligen fått minst röster och skulle lämnat tävlingen. När jurymedlemmen Katia Mosally skulle dela ut juryns livboj var hon så gott som rörd till tårar.

En annan idol som gick vidare i programmet var cowboyen Fredrik Lundman. Fredriks största mål i livet är att bli världens största countryartist, och redan nu visar han vilken artist han är. Det finns nämligen inget som kan stoppa honom från att uppträda.

Fredrik Lundman skrek av stämbanden

Fredrik har tidigare berättat för Hänt att han har astma och kronisk bronkit, och på det så var han även rökare. Men för två veckor sedan gick det riktigt illa och Fredrik sjöng så starkt att han skrek av stämbanden.

Annons

Nu har Fredrik tagit ett stort beslut för hälsan och bestämt sig för att sluta röka för att förhoppningsvis få bukt med stämbanden.

Fredrik Lundman om måendet under tredje fredagsfinalen

Under kvällens fredagsfinal kände sig Fredrik riktigt dålig och när Hänt träffar honom backstage berättar han om den tuffa kvällen.

– Jag mår åt helvete, jag mår riktigt dåligt. Men jag gör det här för min skull bara, för att jag vill fortsätta sjunga. Det är sånt som händer, it's only rock and roll, säger Fredrik och fortsätter:

– Nu är det riktigt dåligt, och det är jag ärlig och säger, det sa jag i direktsänd tv också, det står jag för. Men jag ska kämpa mig igenom det, jag ska verkligen fightas tills det här är borta. Jag har hostat upp jättemycket brunt äckligt slem, vilket är det som man har i lungorna när man röker och det är på väg bort.

Annons

Det kanske även var några tittare som noterade att Fredrik hade blött hår när han framförde sitt låtval Rolling in the deep. Och nu berättar han för Hänt vad det egentligen berodde på.

– Det här kan jag berätta exklusivt för er, mitt i inspelningen så såg ni inte mig under början av någon paus när Sunny sjöng. Men i och med att jag hela tiden dricker vatten för att smörja in halsen och så, då var jag tvungen att gå akut på toaletten under en paus, säger han till Hänt.

Därför hade Fredrik Lundman blött hår under fredagsfinalen

Under Fredriks toalettbesök hände dock något som inte fick hända. Han blev nämligen tvungen att spy.

– Så då eskorteras man ut och det är bråttom. På grund av det och all hårspray, all parfym så klockade min halsstrupe igen på grund av min allergi. Så jag literally spydde, för jag fick inte luft. Så då kom jag tillbaka alldeles blöt i håret. Det var inte för att se snygg ut, det var för att jag hade duschat för att jag hade spya i håret, avslöjar han för Hänt.

Det måste känts ganska tufft att springa iväg sådär och sedan gå upp och sjunga?

– Nej, nej, nej. Jag stänger av helt när jag kliver upp på scen. Laddar upp adrenalin och bara gasar. När jag är där tänker jag inte på nånting annat än att underhålla publiken framför mig och svenska folket.

FOTO: TV4

Annons