LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Idol-Erik Elias Ekström om okända kampen bakom kulisserna

31 okt, 2021 
Johanna Alm
Erik Elias Ekström
Erik Elias Ekström är en av nio deltagare som fortfarande är kvar i tävlingen om att bli nästa stora Idol.
På sin Instagram berättar han nu om kampen bakom kulisserna.
”Detta förändrar mig”, skriver han.
Annons
Idol-Erik Elias om varför han flyttade från KungälvBrand logo
Idol-Erik Elias om varför han flyttade från Kungälv

Erik Elias Ekström har varit en stor tittarfavorit i årets säsong av Idol och efter fredagens program stod det klart att han är kvar ännu en vecka för att tävla om vinsten i succéprogrammet.

Istället var det Philip Ström som fick lämna tävlingen, utan att ens få uppträda innan. Detta då det nya röstningsupplägget ser annorlunda ut i år jämfört med tidigare år.

Erik Elias egna ord om kärlekslivet

Erik Elias har sedan start tagit stor plats i programmet och genom hans unika stil och röst har han berört många människor landet över. Det är därför inte svårt att tänka sig att många har förälskat sig i honom under resans gång och i en intervju med Hänt berättade han därför hur kärlekslivet har förändrats sedan Idol-äventyret började.

– Jag har extremt mycket kärlek i mitt liv som jag försöker ta hand om och förvalta. Inte just tvåsamhetspartner har jag inte. Men jag har många andra nära relationer, sa han då.

Annons

Erik Elias kamp bakom kulisserna i Idol

Att gå från att vara en okänd person till att bli offentlig över en dag kan vara svårt. Med offentligheten innebär också ett ansvar att vara en god förebild för personer som följer en.

Under söndagen la han ut en lång känslosam text på Instagram där han berättade om den kärlek och bekräftelse han fått sedan hans resa började i Idol, men också om oron över att inte alltid kunna vara beständig.

”Ni är många som skriver att ni uppskattar att jag bara är mig själv. Ni uppmanar mig till att fortsätta; ”Fortsätt vara den du är”, skriver ni. Jag är otroligt tacksam att ni ber mig fortsätta. Att bli bekräftat för den en är som människa är enormt,” skriver han och fortsätter:

”Samtidigt skapar det också en oro i mig. Jag kommer inte kunna vara beständig. Genom idol möter jag helt nya situationer, som ger mig erfarenheter jag aldrig trodde jag skulle få bära. Jag träffar profession efter profession, som fyller mig med nya kunskaper. Jag får kolossala mängder kärlek, i text, i möten på stan, från publik, vänner & familj. Allt detta förändrar. Mig. Mina behov. Mitt sätt att utrycka mig. Mitt sätt att vara, bara mig själv.”

Och i kommentarsfältet är det många som har stöttat honom.

FOTO: Erik Elias/Instagram, Jessica Gow/TT

Annons