LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen
Festis marknadsföring banner

Idol-Birkir Blær lämnade Sverige efter vinsten – berättar om nya livet

15 jan, 2022 
Birkir Blær i mönstrad t-shirt och ljus overshirt.
Vår senaste Idol-vinnare Birkir Blær flydde landet efter vinsten.
Nu bryter han tystnaden och avslöjar sanningen om varför han lämnade Sverige... och planerna för 2022!
Annons
Birkir Blær vinner Idol 2021 – Så kommer han firaBrand logo
Birkir Blær vinner Idol 2021 – Så kommer han fira

Birkir Blær, 21, är islänningen som nästlat sig in i svenskarnas hjärtan. Utan att kunna svenska språket knep han en plats bland de topp 13 deltagarna som fick tävla i fredagsfinalerna i musikprogrammet Idol 2021.

Och kanske var det den isländska charmen och hans språkliga resa, vid sidan om den musikaliska, som gjorde att vi förälskade oss i Brikir? I december, när Idol-finalen ägde rum, stod det nämligen klart att Birkir hade gått och vunnit hela den prestigefyllda tävlingen!

I finalen mötte han den vassa konkurrenten Jacqueline Mossberg Mounkassa, 23. Men det blev som sagt Birkir som slutade som vinnare och som fick vinnarlåten Weightless till sin egen.

Därför flyttade Idol-Birkir Blær till Sverige från Island

Och många är det som spekulerat kring Birkirs flytt från hemlandet Island till Sverige, vad var det som lockade honom att komma hit?

Jo, Birkir har faktiskt en stark koppling till Sverige, och Göteborg, där han bor idag. Birkirs pappa och halva familjen bor nämligen här. Under resorna när han hälsat på sin far och släkten, så föll han pladask för vårt avlånga land!

Annons

– Jag flyttade hit i november 2020. Men jag har åkt till Island för att hälsa på min familj, och vi fastnade där i några få månader. Så jag har bara varit här i typ fem-sex månader totalt, sade Birkir Blær till Hänt i en intervju i samband med sin medverkan i Idol.

Men det var inte bara pappa och den svenska kulturen som lockade. Den svenska musikscenen och flickvännen Rannveig Katrín Arnarsdóttir, 21, som var bosatt i Sverige sedan innan, var nog större dragplåster.

Flickvännen kommer, precis som Birkir, från grannlandet Island och är faktiskt, inte bara bildligt, utan faktiskt bokstavligt talat ”the girl next door”. Birkir har nämligen avslöjat, i en tidigare intervju med Hänt, att han träffade flickvännen när de bodde grannar på Island. Hur gulligt?

Här framför Birkir vinnarlåten Weightless under finalen av Idol 2021, precis efter beskedet om vinsten.
Här framför Birkir vinnarlåten Weightless under finalen av Idol 2021, precis efter beskedet om vinsten.

Birkir Blær lämnade Sverige efter vinsten – så lever efter Idol 2021

Men hur har Birkirs liv varit sedan vinsten i Idol? Visst, det har inte hunnit gå så lång tid sedan den där sista fredagsfinalen, men Birkir har ändå hunnit med mycket.

Annons

Efter finalen lämnade han till och med Sverige, detta för att tillbringa högtiderna och julledigheten med familjen på Island. Det berättar han för sina trogna följare på plattformen Instagram:

GOTT NYTT ÅR!!! Tack till alla som bidragit till att 2021 blev AWESOME! Jag tillbringade julledigheten på ett snöigt Island för att chilla lite”, skriver Birkir intill det nya inlägget.

Och ja, det ser onekligen både snöigt och kyligt ut... Burr!

Birkir fortsätter med att berätta om de kommande planerna:

”...nu är jag på väg tillbaka till Sverige, full av energi och redo att arbeta arslet av mig! Jag är så taggad på att få påbörja drömjobbet och att dela min musik med er år 2022”, skriver han och avslutar med klassiskt cliffhanger-manér....

Vi ser fram emot att hör din nya musik under året Birkir och välkomnar dig tillbaka hem till svensk mark igen!

Hänt har sökt Birkir för en kommentar.

FOTO: Lorentz-Allard Robin/Aftonbladet, Christine Olsson/TT

Annons