Idol 2022: Här är alla låtar från fredagsfinalen den 30 september

Tävlande för fredagsfinalen: Luka Nemorin, Nike Sellmar, Carmen Toubia, Ruby Alliyah, Vera Lucia, Caroline Ellingsen, Klara Almström, Ida Hallquist, Julien Keulen, Albin Tingwall och Sebastian Rydgren.

Nu på fredag, den 30 september är det dags för fredagsfinalen av Idol 2022. Här hittar du veckans tema och alla låtarna idolerna ska sjunga på fredag!
Sanningen om Albin och Idas relation i Idol: ”Det är jag och Ida”
0:44

Efter reklamen: Sanningen om Albin och Idas relation i Idol: ”Det är jag och Ida”

(0:44)

Slå på ljud

Äntligen är det dags för fredagsfinalen av Idol 2022. Efter en spännande audition och kvalvecka är det nu elva deltagare som tävlar på fredag.

De som ska tävla är Luka Nemorin, Nike Sellmar, Carmen Toubia, Ruby Alliyah, Vera Lucia, Caroline Ellingsen, Klara Almström, Ida Hallquist, Julien Keulen, Albin Tingwall och Sebastian Rydgren.

Som vanligt är det Pär Lernström som är programledare. Juryn är de välkända namnen Kishti Tomita, 58, Alexander Kronlund, 50, Katia Mosally, 35, och Anders Bagge, 54, som kör för andra året i rad av kvartetten.

Vilka idoler blir de som tar juryn med storm ännu en gång och vem väljer du att lägga din röst på?

Nya upplägget för röstningen

Upplägget från förra året fick en hel del kritik. Då man som tittare skulle kunna se på programmet när som helst utan att det skulle påverka när man valde att rösta. Alltså kunde man rösta när som helst under veckans gång och när det var dags för fredagsfinal så stängdes telefonröstningarna.

Detta år är det precis som tidigare, att man kan rösta genom att SMS:a eller ringa det nummer som visas i tv-rutan för din favorit-idol. Men du kan också rösta på TV4 Play där systemet ser annorlunda ut från tidigare år.

Då kan du via appen eller hemsidan TV4play rösta via en ”rösta-flik” eller om du ser på programmet på TV4 Play leta efter en stjärn-symbol.

Ett annorlunda sätt från tidigare men flera möjligheter till dig som vill rösta! Du kan också dela ut totalt fem röster per deltagare.

Veckans tema

Varje vecka tillkommer ett nytt tema som idolerna ska ta till sig. Temat för denna omgång är "Det här är jag". Utmaningen är att de ska framföra vilka de är och hur musiken började för de olika idolerna en gång i tiden. Det blir kanske en resa bakåt i tiden för idolerna.

Låtarna idolerna ska sjunga i och med temat "Det här är jag"

Låtarna som idolerna ska framföra på fredag är följande melodier:

 • Luka sjunger Heaven av Bryan Adams
 • Nike sjunger A Change Is Gonna Come av Greta Van Fleet
 • Carmen sjunger Proud Mary av Tina Turner
 • Ruby sjunger Crazy in Love av Beyoncé ft. Jay-Z
 • Vera sjunger Somebody to Love av Jefferson Airplane
 • Caroline sjunger Highway to hell av AC/DC
 • Klara sjunger Something’s Got a Hold on Me av Christina Aguilera
 • Ida sjunger Treat Myself av Meghan Trainor
 • Julien sjunger Don’t Start Now av Dua Lipa
 • Albin sjunger Mirrors av Justin Timberlake
 • Sebastian sjunger It’s a Sin av Pet Shop Boys

Ett stort lycka till alla idoler!

Fredagsfinalen går att se på TV4 och TV4 Play 20:00.

FRÅN FÖRSTASIDAN