TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Därför undanhåller TV4 resultatet för Idols tittare

25 nov, 2017 
AvJoakim Almén
Flera reagerade under fredagen Idol-sändning på att de som går vidare inte ropas upp i inbördes ordning. – Man brukar göra så här inför finalen, kommenterar TV4:s pressansvarige Anders Edholm hemlighetsmakeriet.
Annons

Har du funderat på om de två som står sist kvar, innan beskedet ges om vem som åker ut, också är de som fått minst tittarröster under Idol-kvällen? Du är inte ensam. Under fredagskvällens sändning av Idol höjdes flera röster, bland annat på Twitter, om tillvägagångssättet.

https://twitter.com/SkurtFransson/status/934175565900283904

Nu förklarar TV4 varför de väljer att undanhålla resultatet för tittarna.

– Jag är inte helt säker, men man gör lite olika de här sista veckorna. Det handlar egentligen om att man inte ska kunna lista ut vem som ligger… att folk sympatiröstar på nån för att den har legat dåligt till i slutet. Man brukar göra så här inför finalen, att man inte har de två som ligger sämst till, säger TV4:s pressansvarige Anders Edholm till Hänt.

Under fredagens final stod den tredje och sista semifinalplatsen, som TV4 själv kallar nästa veckas program, mellan Jemima Hicintuka, 19 och Hanna Ferm, 17. Jemima visade sig ha fått minst röster av folket och åkte därmed ut. Att Hanna stod och våndades tillsammans med Jemima betyder dock inte att hon nödvändigtvis fick näst minst röster – hon kan lika gärna fått flest, vilket Edholm bekräftar.

– Så kan det va, säger han.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons