Efter sågningen av Chris – nu utvecklar Nikki Amini kritiken: ”Väldigt begränsad”

24 nov, 2017 
AvJoakim Almén
Den stora tittarfavoriten Chris Kläfford sågades under fredagskvällens Idol för sitt låtval av jurymedlemmen Nikki Amini. Nu utvecklar hon kritiken. – Chris har ju testat på andra saker, men det har han inte klarat av, säger hon i ”Idol Extra”.
Annons

I fredagens avsnitt av Idol 2017 sjöng tittarfavoriten Chris Kläfford, 28, den låten han inledde sin trubadurspelande med – Kings of Leons superhit från 2008 ”Sex on fire”. Än en gång stod Chris för en gedigen sånginsats och många imponerades – i vanlig ordning – av den väldiga rösten.

Men juryn var inte lika imponerade. Den som tog kritiken allra längst var Nikki Amini, 33,

– Att du kan sjunga, spela gitarr och göra den här typen av låt – det har vi fått se väldigt många gånger under tävlingen och kanske peaken har varit redan under audition. De andra väljer låtar där de utmanar sig själv, de kommer ut utanför deras comfort zone, och det är de det här handlar om. Och jag hade hemskt gärna uppskattat om du också hade vågat dig på nånting som faktiskt är en utmaning för dig, kommenterade jurymedlemmen Chris framförande i programmet.

Annons

När Nikki efter programmet gästar varva ned sändningen ”Idol Extra” utvecklar hon kritiken. Flera röster i sociala medier har under kvällens gång uttryckt sig kritiskt mot att Chris behandlas orättvist av juryn, att när han väl provar något nytt får han kritik – och när han inte provar något nytt, ja då får han också kritik av juryn.

– Chris har ju testat på andra saker, men det har han inte klarat av. Min bedömning är att han är väldigt begränsad, för det han gör som en singer/songwriter är väldigt bra. Och det är det han ska göra. Men när han inte hittar i twisten och väljer andra låtar, det är de jag hade velat se och det är de som hade varit överraskningsmomentet, säger Nikki Amini.

Chris själv förstår varför han kritik av juryn stundtals, men har också sin egen teori kring Nikkis kritik mot kvällens låtval.

– Jag kan tänka mig att hon skulle vilja höra en låt som inte är i närheten, och så tolkar man om den. Det uppskattar väldigt många. Jag kan tänka mig att det är nåt i den stilen. Jag gjorde om den här låten så den blev lite tyngre och jag var väldigt nöjd med det, säger Chris Kläfford när Hänt träffar honom efter fredagsfinalen.

Annons

Foto: TV4

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons