LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Därför rasar fansen mot Lisa Ajax bild: "Så sorgligt att se"

12 sep, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Flera följare rasar mot Lisa Ajax efter att artisten lagt upp en avklädd bild på Instagram. Nu svarar stjärnan – med en klockren kommentar om rätten till sin egen kropp.
Annons

“Melodifestivalen”-stjärnan och “Idol”-vinnaren Lisa Ajax, 19, befinner sig just nu på semester på Rhodos. Från sin resa har hon postat flera bikinibilder från stranden och badbilder från poolen. Men efter att ha lagt upp ett foto, där hon poserar sittandes på knä i sängen i en kort topp, har följarna rasat. Till bilden har artisten skrivit:

“Vi är alla så himla vackra, stora som små, korta som långa, mörka som ljusa och vi får aldrig låta någon tala om för oss att vi är mindre värda pga hur vi ser ut. Det är helt okej att vilja ändra på någonting men älska dig själv på vägen och gör det för DIN skull och inte för någon annan. Embrace your body, mind and soul. Du är unik.”

Men den fina bildtexten har inte gjort följarna gladare. Flera menar att Lisa Ajax “sexualiserar sin kropp” och är en “dålig förebild” genom att lägga upp en avklädd bild, och går till angrepp mot artisten i kommentarsfältet.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Ok, men måste man sexualisera sin kropp o sina bilder för att få uppmärksamhet? Vad är det för förebild för unga flickor? Jag mår dåligt när jag ser hur dagens sångerskor och kändisar ska klä av sig mer o mer för att konkurrera med varandra? Hur musikvideos mer och mer liknar porrfilmer? “Din kropp är fin, men behåll den för dig själv. Du behöver inte bli ett sexobjekt för att få fans. Så sorgligt att se att även du fallit för trenden”, skriver en följare.

Också flera andra följare har hakat på och riktar kritik mot Lisa Ajax.

“Du säger att det är andra som sexualiserar din kropp. Men no shit? Hur ska man inte när du posear sådär. Du skulle aldrig lägga upp en bild på när din mage har rolls ibland när du sitter ner. Eller dina bristningar. Såklart så posear du sådär sexigt + möjligt lite Photoshop. Det är din kropp. Men sitt inte och blamea folk för att de blir kåta på dig”, skriver en annan.

Men nu ger Lisa Ajax svar på tal. I kommentarsfältet har artisten nu lämnat en lång hälsning till sina följare, där hon försvarar sin bild och riktar en skarp känga till de som vill inskränka hennes rättigheter att visa sin kropp exakt hur hon vill.

Annons

“Det är här det blir fel. När en kvinna säger till en annan kvinna vad hon får och inte får göra med sin kropp. Det är inte jag som sexualiserar min kropp här, det är du. Jag försöker få unga tjejer att se sitt unika värde med deras kroppar, såhär ser jag ut och det finns tusentals olika kroppar där ute och alla dessa fantastiska kroppar förtjänar respekt! OCH om jag vill visa mig sexig på min instagram i MIN kropp, där avsikten är att vara sexig, så är det okej. För jag gör det för mig och inte dig. Lär dina barn att älska sig själva och att aldrig skämmas över sina kroppar istället för att lära dina barn att gömma den”, skriver hon och fortsätter:

“Jag vet hur det är att vara en ung tjej med massa komplex och inte vilja ha på sig vissa kläder pga hur man ser ut osv. Jag vill inte att fler unga tjejer ska känna så och därför valde jag att lägga ut den här bilden med den här texten. Det här är en typ av kropp och det betyder inte att det är så man ska se ut eller att alla ser ut just så. Bara för att jag lägger ut en bild på min kropp betyder inte det att jag faller för någon slags hype där kvinnor ska vara sexobjekt. Kvinnokroppen är VACKER, oavsett om man är liten eller stor och oavsett vilka bilder man väljer att lägga ut på den, inte ett sexobjekt.”

SE OCKSÅ: Lisa Ajax berättar om tuffa åren: “De kallade mig dvärg”

Lisa Ajax berättar om tuffa åren: "De kallade mig dvärg"Brand logo
Lisa Ajax berättar om tuffa åren: "De kallade mig dvärg"

Foto: Instagram, IBL

Annons