TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Därför lämnar två idoler semifinalen av Idol 2020

27 nov, 2020 
idol 2020
Inför kvällens semifinal av Idol 2020 fick deltagarna ett chockbesked. Hälften av idolerna kommer att åka ut.
Annons
Så långa är deltagarna i Idol 2020Brand logo
Så långa är deltagarna i Idol 2020

Det drar ihop sig till den stora Idol-finalen, men innan det är dags ska det avgöras vilka av deltagarna som kommer att ställas mot varandra.

Inför kvällens semifinal är fyra personer kvar i tävlingen: Caspar Camtiz, Nadja Holm, Nova Luther och Paulina Pancenkov. Fyra idoler, alltså. Bara timmar innan sändningen fick de rejält omskakande besked: två av dem kommer att lämna under samma fredagsfinal.

Så blir semifinalen i Idol 2020

– Jag vet att ni har funderat och undrat hela vägen sedan den där livbojen delades ut hur det ska bli. Vi är i semifinal, och ni är fyra stycken idoler. Jag kan nu berätta för att nästa vecka är det final, och då kommer två av er att stå där, berättar han för kvartetten och fortsätter:

– Vilket innebär att två kommer att lämna i kväll. Och inte nog med det: Den första som kommer att lämna i kväll gör det redan efter den första låten. Så det här kommer att avgöras i två separata ronder.

Annons

Deltagarna ser i klippet väldigt sammanbitna och förvånade ut.

Kvällens program har temat juryns val, vilket är som det låter. Alexander Kronlund, Kishti Tomita, Nikki Amini och Anders Bagge har valt vilken låt som idolerna ska framföra under den första ronden. Och det blev så här:

I ett mail till Hänt berättar TV4 vad som händer när alla sjungit klart.

”Efter första ronden då idolerna sjunger ”juryns val” kommer den semifinalst med minst röster vara tvungen att lämna tävlingen direkt. Inför rond två nollställs röstningen och tre deltagare gör upp om de två finalplatserna. Det betyder att två idoler går vidare till finalen och två idoler åker ut efter kvällens semifinal”, förklarar Ina Kokalari, pressansvarig.

Rond två ser ut på följande vis:

  • Nova Luther har valt att sjunga Roads av Vargas & Lagola
  • Caspar Camitz ska sjunga Bang bang, en låt skriven av Sonny Bono
  • Nadja Holm har valt att sjunga Greedy av Ariana Grande
  • Paulina Pancenkov ska sjunga Addicted to you av Avicii

Pär Lernströms miss – avslöjade upplägget i förtid

Att det skulle bli just två finalister kan komma som en nyhet, men faktum är att Pär Lernström råkat avslöja detta vid ett tidigare tillfälle, närmare bestämt för tre veckor sedan när han berättade han finalen kommer att hållas i studion som de spelat in de andra avsnitten i.

Annons

– Det här är inne vi kommer att ha vår stora final, vi kommer trycka allt det som får plats i Globen i den här lokalen. Så ni kan ju förstå att det kommer bli rejäl feststämning den 4 december när det blivit dags för final i Idol 2020. Zara Larsson kommer att komma, och ett koppel andra gästartister, börjar han och försäger sig sedan:

– Och våra två finalister kommer att göra upp om segern.

Idol sänds i kväll, fredag, med start klockan 20.00 på TV4, TV4 play och Cmore.

Bild: Karin Törnblom/TT

Annons