Idol 2023 marknadsföring banner

Bluffen i Idol 2022 avslöjad – sanningen om Anders Bagges hus

27 aug, 2022 
PÄR LERNSTRÖM, ANDERS BAGGE
Idol 2022 har äntligen dragit igång med auditions i Stockholm! Nästa vecka är det ett gäng härliga göteborgare som ska charma juryn.
Allt detta spelades in i våras – nu avslöjas en bluff som rör Anders Bagge.
Annons
Johanna Lind Bagge om flytten till slottet med Anders
Johanna Lind Bagge om flytten till slottet med Anders

Idol är ett av TV4:s största och mest populära tv-program. Nu är den nya säsongen äntligen igång och i veckan har vi fått se stockholmarna visa vad de går för.

Idol 2021 blev riktigt spännande och till slut stod det klart att det blev Birkir Blaer, 22, som tog hem vinsten. Detta efter en rafflande final mot Jacqline Mossberg Mounkassa, 24. Jacqline tog sig inte in i tävlingen på det vanliga sättet, hon ansökte nämligen genom det nya konceptet Idolraketen, som leds av Anis Don Demina, 29.

Att Idolraketen blev succé är ett faktum och kommer därför tillbaka även i år.

Förändringarna i Idol 2022

Men Idol 2022 kommer även med några betydande förändringar. Först och främst kommer tittarna att få ta del av färre – men längre avsnitt. Anledningen är att TV4 måste lämna plats åt fotbolls-VM som i år utspelar sig under vintern. Två fredagssändningar kommer därmed att tas bort från veckofinalerna, men avsnitten kommer istället för att vara omkring 90 minuter långa nu istället ha en speltid på drygt två timmar.

Annons

En annan stor ändring för årets upplaga av programmet är att den stora finalen kommer gå av stapeln i Tele2 arena. Tidigare har den utspelat sig i Avicii arena, men i år siktar man alltså på ännu fler åskådare i publiken.

– Vi tyckte att det vore roligt att göra en riktig musikfest där vi kan bjuda in ännu mer människor. Tele2 arena dök upp som ett väldigt spännande alternativ för avgörandet av säsongen, sa programledaren Pär Lernström, 41, till TT.

Ända sedan 2011 är det Pär Lernström som styrt skutan och varit programledare för Idol. Under dessa år har programmet gått från klarhet till klarhet och han har fått vara med om mycket. Pär är även väldigt mycket för underhållning och bjuder gärna på sig själv.

Bluffen i Idol 2022 – Anders Bagges hus avslöjar allt

Inför Idol 2022 valde Pär att göra en liten sketch med varje jurymedlem. Syftet med de små sketcherna var att "hämta" jurymedlemmarna som skulle spela att de inte hade en aning om att Idol var på gång att börja spelas in.

Annons

När han skulle hämta Anders Bagge, 54, så var det kanske många som höjde på ögonbrynen. Han satt nämligen i sin åkergräsklippare och klippte gräset framför ett stort och pampigt slott.

Det var i början av juni som Anders och hustrun Johanna Lind Bagge, 50, bestämde sig för att flytta till ett slott.

– Vi flyttar! Det känns jättespännande. Det kommer bli vårt första gemensamma hem. Det känns viktigt på något sätt. Våra vänner bor nära, det är hästar och det känns jättehärligt, sa Anders då till Hänt.

I slutet av juni fick paret nycklarna till slottet och det fanns ingen tid att spilla, utan de flyttade in på direkten.

I det allra första avsnittet av Idol 2022 fångas slottet på bild eftersom det är där Anders befinner sig när Pär kommer och hämtar honom. Men vid det laget (i våras) som det är tänkt att inslaget ska se ut som att det spelades in, hade Anders inte fått nycklarna än till bostaden.

Med andra ord spelades inslagen troligtvis in i efterhand.

IDOL 2022
Anders Bagge i sin åkergräsklippare.

FOTO: TV4

Annons