Därför vill inte Birkir Blaers mamma och pappa gråta i tv – anledningen bakom

BIRKIR BLAER
Exklusivt

Idol-finalisten Birkir Blaers mamma och pappa har synts till mycket i tv-rutan men de har alltid sett väldigt lugna ut.
Nu berättar de för Hänt varför de inte vill gråta i tv!
Därför vill inte Birkirs mamma och pappa gråta i TV – Se klippet här
Slå på ljud

Årets säsong av Idol har varit riktigt spännande och händelserik. Nu är det bara finalen i Avicii arena som återstår och finalisterna är inga mindre än Birkir Blaer, 21, och Jacqline Mossberg Mounkassa, 23.

Finalen går av stapeln på ett riktigt pampigt sätt, med över 10 000 personer i publiken. Uppladdningen inför finalen har pågått i flera dagar och under veckan har idolerna som kom topp 13 varit på plats och repat inför den stora kvällen.

Förutom idolerna själva så är det även annat finbesök på plats. Det är nämligen några riktigt härliga gästartister som uppträder under kvällen. Bland annat kommer Molly Sandén, 29, sjunga ett medley med tio av hennes mest populära låtar. Även Benjamin Ingrosso, 24, och Alan Walker, 24, uppträder med en riktigt häftig ljusshow!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför tycker många att Birkirs pappa är lik en svensk skådis

Birkir har i vanlig ordning stort stöd på plats under den mäktiga finalkvällen. Under fredagsfinalerna har Birkirs pappa flitigt tagit närvaro och under förra veckans program fick han lite extra mycket uppmärksamhet.

Det var nämligen många som hade gjort en viss upptäckt – att Birkirs pappa skulle vara väldigt lik skådespelaren Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

– Din pappa är ju inte helt olik en viss svensk skådis, sa programledaren Pär Lernström, 41, och på storbildsskärmen visades en bild på Hasse.

IDOL 2021

Är Birkirs pappa lik Hasse?

FOTO: TV4

Birkirs pappa om varför han inte visar känslor

Birkirs pappa heter Jon Odinn Waage och jobbar som resurslärare på en skola i Kristinehamn. När Hänt träffar honom på röda mattan innan den stora finalen i Avicii arena är han på plats tillsammans med Birkirs mamma.

– Jag är väldigt stolt, säger hans mamma till Hänt.

BIRKIRS PAPPA

Birkirs pappa är alltid på plats i publiken

FOTO: TV4

Men pappa Jon Odinn Waage berättar även varför han ofta inte visar känslor i tv – samt anledningen till det.

– Vi är från Island du vet, vi försöker att inte visa känslorna. Men om vi är ledsna så gråter vi inombords, säger han till Hänt.

Vad gör ni om Birkir vinner?

– Jag vet inte. Mitt mål är att inte tappa medvetandet. Så att jag kan stå upp ikväll, det är mitt mål, säger Birkirs pappa.

LÄS OCKSÅ: Därför har Julia blockat Pontus på Instagram

LÄS OCKSÅ: Lailas utseendeförvandling för Korosh – nu visar hon

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN