IdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdol
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonUllared-profilernaSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Idol-Birkir försvann helt efter vinsten – så lever han idag

07 okt, 2022 
André Färnsveden
Birkir Blaer.
Birkir slutade som segrare i Idol 2021.
Men hur lever egentligen artisten idag?
Hänt har svaret!
Annons
Birkir Blær vinner Idol 2021 – Så kommer han firaBrand logo
Birkir Blær vinner Idol 2021 – Så kommer han fira

Birkir Blaer, 22, imponerade stort under sitt första möte med juryn med sin isländska charm och kraftfulla sångröst. Han sjöng Who's loving you med Jackson 5 och blev kallad för ett ”vulkanutbrott” av Kishti Tomita, 58.

Genom tävlingen fortsatte Birkir att imponera på juryn och fick även med sig publiken under fredagsfinalerna, även om han blev utröstad under kvalveckan och fick räddas av juryn. I finalen lyckades islänningen vinna över Jacqline Mossberg Mounkassa, 24, och utsågs till Idol-vinnaren 2021.

Lämnade Sverige efter finalen

Efter vinsten i musiktävlings-programmet packade Birkir sin resväska och åkte till Island. Det var dock bara för att hälsa på sin familj under julhögtiderna. Han berättade om resan för sina följare på Instagram och avslöjade samtidigt sina karriärplaner inför 2022.

Jag tillbringade semestern på snöiga Island för att chilla lite och nu åker jag tillbaka till Sverige full med energi och redo att slita av mig! Jag är så glad över att börja på mitt drömjobb och dela min musik med er 2022”, skrev han då.

Bor med flickvännen

Birkir återvände till Sverige efter semestern och avslöjade några veckor senare att han även skulle flytta till Stockholm från Göteborg där han tidigare bodde.

”Flyttar till Stockholm!!!”, skrev Birkir på Instagram.

Där bor han idag med sin flickvän, Rannveig Katrín Arnarsdóttir, 21, som även hon är från Island. De träffades under en skolresa i hemlandet och insåg senare att de bodde bara ett stenkast från varandra.

Annons

– Det är lite konstigt men vi var grannar. Vi bodde bokstavligen två steg ifrån varann, men vi kände inte varandra, avslöjade Birkir för Hänt, och fortsatte:

– Sen åkte vi på en resa med vår skola. Och vi liksom, träffades där, och började sen umgås när vi kom hem. Det var så det började. Verkligen konstigt.

Karriären efter Idol

Efter sin ledighet på Island började turnélivet på riktigt för Birkir. I mars tidigare i år bokades han för en spelning på kryssningen Silja Line.

Månaden senare tog artisten sig till Dalarnas och Barken Arena i Smedjebacken, för att bjuda på livemusik och signeringar.

I maj spelade islänningen utanför Farsta centrum där publik samlades trots spöregn för att se Birkir på live.

Annons

Men efter några mindre spelningar kunde Birkir uppfylla en dröm. 2019 stod han i publiken på festivalen Lollapalooza och bestämde sig för en dag stå på scenen. Och på Instagram visade han att den drömmen gick i uppfyllelse i somras.

Gick till Lollapalooza 2019 och sa: "nästa gång är jag på scen" och titta var jag är”, skriver han på engelska översatt till svenska

Under sensommaren hade artisten två mindre spelningar, ena på Haninge ungdomsfestival och den andra på Sala-mässan där han bland annat fick sällskap av Idol-jurymedlemmen Anders Bagge.

Och nu under hösten har han återförenats med Idol-gänget igen. Han var nämligen på plats under den första fredagsfinalen av Idol 2022.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Christine Olsson/TT

Annons