ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Anders Bagges förtvivlan efter kritiken mot honom i Idol

01 okt, 2021 
Anders Bagge i Idol
Anders Bagge är tillbaka i Idol ännu en gång.
Trots sin varma och folkliga sida har flera tyckt att han har blivit mer sträng och hård. Något han blir ledsen över.
– Jag blir ledsen, säger han till Hänt.
Annons
Anders Bagges förtvivlan efter Idol-tittarnas kommentarer: "vill alla väl"Brand logo
Anders Bagges förtvivlan efter Idol-tittarnas kommentarer: "vill alla väl"

Tv-personligheten, musikern och textförfattaren Anders Bagge är återigen tillbaka i en ny säsong i Idol 2021. Han har suttit i Idol-juryn sedan 2008 förutom ett uppehåll på ett par år – för att sedan göra comeback år 2017. Med sig i juryn har han även Kishti Tomita, Katia Mosally och Alexander Kronlund.

Men nu när de är en bit in på säsongen har Anders fått lite kritik för att ha blivit strängare och hårdare i programmet. I en intervju med Hänt på Idols årliga pressträff berättar han om sin förtvivlan över att folk känner så.

Anders Bagge om sitt agerande i Idol-juryn: ”Har inte varit elak”

Anders Bagge berättar för Hänt att han alltid vill alla väl i programmet och har gjort det i alla år som jurymedlem.

– Att jag är lite hårdare? Men jag har väl inte varit elak? Nej men jag tror att jag bara vill ge dem extra lite push. Jag ska säga såhär, jag är aldrig hård mot någon om inte jag vet att den klarar av det. Och hård är nog fel ord, jag säger mer "tänk om du gör sådär eller sådär". Det kan var klippt också. Det vet man ju inte, säger Anders Bagge till Hänt.

Annons

Samtidigt menar han att han blir tuff ifall någon skulle bete sig illa mot någon som arbetar på Idol.

– Men jag tycker inte att jag är hård, om jag någon gång är tuff är det för att någon har betett sig illa bakom kulisserna på Idol-audition. Om någon beter sig illa mot de som jag jobbar med är jag tuff tillbaka. Det är det enda som kan hända.

Anders Bagges förtvivlan efter kommentarerna: ”Vill väl”

Anders berättar att han blir ledsen när han hör att folk tycker han agerat hårdare i årets Idol.

– Men är jag hårdare i i live-sändningar? Det tycker jag inte, men det kanske jag är. Jag får gå tillbaka och kolla, säg när jag är det så ska jag titta. Jag kan inte smälta att någon tycker att jag har blivit hårdare, jag gillar inte riktigt det, jag blir ledsen, säger han och fortsätter:

– För grejen är att jag vill dem bara väl, jag vill ingen illa. Kanske jag är mer noggrann i år på att gå igenom. Jag har blivit lite pappig, men det kanske har med åldern att göra.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons