LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Allt om Idol-programledaren Pär Lernström

09 sep, 2022 
Felicia Hovryd
Programledaren Pär Lernström har en mörkblå kavaj och skjorta.
Programledaren Pär Lernström har lett program så som Idol och Talang. Han är gift med frun Linda Öhrn Lernström och har två barn ihop. Här kan du läsa allt vi vet om programledaren!
Annons
Så mycket tjänar Pär LernströmBrand logo
Så mycket tjänar Pär Lernström

Pär Lernström, 42, har genom åren blivit en av våra mest folkkära programledare och har lett en rad olika succéprogram.

Efter mer än 16 år i tv-rutan är vi många som fortfarande är nyfikna på Pär, hans familj och längd. Här kan du läsa allt vi vet om den omtyckta programledare.

Hur gammal är Pär Lernström och var är han född?

Pär är född den 4 september år 1980 i Eskilstuna.

Pär Lärnströms mamma, pappa och syskon

Pär är son till Irene Lernström Karlsson, 67, och Magnus Lernström, 65.

Han har även två helsystrar, lillasyster Lisa och storasyster Johanna, och en halvbror, lillebror Oscar, på sin pappas sida.

Pappa Magnus dog i lungsäckscancer under våren 2021.

Pärs fru Linda Öhrn Lernström, barnen Bibi och Loa

Sedan år 2011 är Pär gift med journalisten och mediachefen Linda Öhrn Lernström, 38.

Idag har han tillsammans med frun Linda har två barn – dottern Bibi som föddes 2012 och sonen Loa som kom till världen år 2017. Familjen bor i en villa i Enebyberg norr om Stockholm.

Annons

Programledaren Pärs tv-program och bok

Sin första programledarroll fick Pär i MTV:s morgonshow Mycket mer än müsli. Genom åren har vi sett honom leda en rad olika tv-program så som Ballar av stål, Parlamentet, Kockarnas kamp, Idol och Talang.

Pär kan även titulera sig som författaren, år 2010 släpptes hans bok Gubbe – a love story.

Finns Pär Lernström på Instagram och Flashback?

Pär har tidigare haft Instagram, men valde att ta en paus från sociala medier. För den som ändå är nyfiken på att få en glimt av Pärs vardag kan man kolla på Pärs fru Lindas Instagram-konto där hon heter lindalernstrom.

På Flashback diskuteras möjligt skvaller om programledaren.

Pärs sommarprat i Sommar i P1

År 2022 fick Pär den stora äran att öppna upp årets Sommar i P1. I sitt sommarprat berättade programledaren om sin uppväxt, familjens kristna tro och föräldrarnas skilsmässan.

Annons

– Mamma och pappa, och därmed också vi, är pingstvänner. Frikyrkan är en stor del av våra liv när jag växer upp. Vi är hyfsat hardcore kristna. Hemma hos oss svär man inte. Man dricker inte och man ser till att det finns en ring på fingret innan det finns ett barn i magen så att säga, sa Pär i sitt sommarprat.

Programledaren Pär Lernströms ord om sin längd

Ofta ser vi Pär i tv-rutan och det är tittare som undrar hur lång Pär. Varför det är så många som vill veta om programledarens längd är oklart, men Pär har en idé om anledningen.

– 1.89 men de flesta gissar att jag är sjukt lång, typ 2.02, berättade Pär Lernstörm tidigare i en intervju med Expressen.

Han fortsatte:

– Det är fascinerande det där intresset för längd.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons