LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna
Festis marknadsföring banner

Idol-Albin avslöjar sanningen om relationen med Ida efter ryktena

12 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Elin Jonasson
Idol-Albin och Ida
Under Idol 2022 började det spekuleras om att deltagarna Albin Tingwall och Ida Hallquist var mer än bara vänner.
Nu, ett år senare, berättar de hur det egentligen låg till bakom kulisserna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Premiär för Idol 2023 – här är allt vi vet om årets programBrand logo
Premiär för Idol 2023 – här är allt vi vet om årets program

Albin Tingwall, 20, och Nike Sellmar, 28, fann varandra under inspelningarna av Idol 2022. Kort efter att Nike tog hem vinsten kom det fram att hon och Albin dejtade. Det gick även väldigt bra för Albin som landade en andraplats i succéprogrammet.

Drygt ett år efter att paret träffades kom nyheten att de gått skilda vägar, efter att Nike valt att avsluta relationen. För Hänt berättade Albin om känslorna.

– Det är svårt faktiskt för jag är ju fortfarande kär. Men vi hann ju inte träffas något under sommaren.

Idol-Albin om relationen med Ida Hallquist idag

Under fjolårets Idol-säsong började det spekuleras om en romans mellan Albin och en annan av de tävlande, Ida Hallquist, 28. Detta efter att de publicerat flera bilder på Instagram där de såg ut att vara mer än bara vänner och deras nära vänskap lyste igenom även i programmet.

Annons

Kärleksryktet förnekades dock bestämt av både Albin och Ida, som förklarade att de var trötta på tittarnas teorier.

– Vi är väldigt goda vänner som tycker om varandra väldigt mycket. Det är bara det, sa Ida under säsongens gång till Aftonbladet.

När Hänt träffar Albin under hösten, ungefär ett år efter hans säsong av Idol började sändas, kan han avslöja hur han och Idas relation ser ut idag.

– Vi var de första som lärde känna varandra på slutaudition. Sedan dess har vi varit bästa vänner. Det är roligt att vi fortfarande har den relationen, säger Albin.

Han berättar även att de jobbar en del ihop och att de ska sjunga och skriva musik ihop.

Albin och Ida från Idol 2023 talar ut om romansryktet

Under intervjun kan Albin återigen dementera ryktet om att han och Ida ska ha haft en romans under Idol.

Annons

– Under en period var det ganska svårt, för folk var så säkra på att det var jag och Ida. Jag kan ju erkänna att vi betedde oss som ett par för att vi umgicks så mycket med varandra och vi trivdes så bra med varandra. Men ingen av oss riktigt brydde oss om ryktena, vi bara körde på ändå.

Även Ida har berättat om hur hon tacklade romansryktet under Idol-tiden. Och hon hade helt klart en annan taktik än Albin när det gällde att bemöta spekulationerna.

– Jag var beredd på det innan för jag vet att medierna gärna vill hitta lite romansrykten. Men vi hittade verkligen varandra jättefort. Så jag var ganska inställd på det och tänkte ”jag säger ingenting bara”, det sa jag även till Albin. Men det lyssnade inte han på, säger Ida och fortsätter:

– Det tog inte upp min tid i Idol, som det gjorde för honom. Alla hans samtal handlade ju om det, han är så filterlös. Det är jag också på ett sätt men jag har fortfarande integritet. Så folk försökte få fram allt från honom. Han sa ”varje intervju pratar vi bara om dig”, och jag sa ”men svara inte då”.

FOTO: Instagam, Karin Törnblom/TT

Annons