Efter hårda kritikerstormen – TV4:s beslut om Farmens framtid

Efter hårda kritikerstormen – TV4:s beslut om Farmens framtid
Årets säsong av ”Farmen” har skapat starka reaktioner hos tittarna som hävdar att det pågår både mobbning och djurplågeri i programmet. Men trots den hårda kritikstormen meddelar kanalen nu att det blir ännu en säsong.
Annons

I de senaste avsnitten av TV4:s långkörare ”Farmen” har tittarna reagerat starkt på att deltagarna i programmet bland annat ägnar sig åt vuxenmobbning och djurplågeri. Men redan från dag ett har det varit en hård och bråkig stämning på gården och sedan dess har tittarna visat sig vara kritiska mot årets säsong.

Men trots den stora kritikerstormen har TV4 beslutat sig för att köra ännu en säsong av programmet. Nu har de gått ut med att de söker nya deltagare och uppmanar folk till att söka. Men inför den kommande säsongen väljer produktionen att ta till sig kritiken från tittarna och att se över hur de kan undvika liknande situationer som skett under denna säsong.

Annons

Att deltagarna bråkar med varandra är inget vi uppmuntrar eller söker, utan tvärtom vill vi att alla som är med i Farmen ska trivas och må bra. Det har varit en stökig säsong men alternativet att inte visa bråken och utsattheten vissa deltagare upplevde hade varit orättvist mot alla inblandade”, skriver  TV4 på sin Facebook och fortsätter:

Produktionen är väldigt nära deltagarna och det finns alltid någon att vända sig till om man känner sig utsatt eller om spelet går överstyr. Vi kommer att ta med oss detta års erfarenheter inför kommande säsonger och självklart se över om vi kan undvika eller hantera liknande situationer ännu bättre.

Även djurhanteringen kommer produktionen att ha ett vassare öga på och se till att liknande situationer inte upprepas.

Det är fint att se att tittarna engagerar sig och tänker på djuren. Djuren på Farmen mår dock bra och tas om hand väl, så även denna säsong. Vi följer alla Jordbruksverkets regler och riktlinjer. Veterinär och kunnig personal tittar till djuren varje vecka. Att missa att ta av betslet var ett olyckligt misstag och vi ska göra vad vi kan för att det inte ska upprepas”, skriver Anders Edholm, pressansvarig för ”Farmen”, till Hänt.

Här är alla deltagare i Farmen 2018:

Foto: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…