Därför saknas Tilde de Paula i Efter fem – ersätts med Malou

Tilde de Paula saknas från Efter fem på grund av Polarpriset meddelar TV4. Ersätts med Malou von Sivers.
Under måndagen var det Malou von Sivers som ledde Efter fem i TV4 istället för Tilde de Paula. Nu ger TV4 besked om varför Tilde är borta och när hon kommer tillbaka till programmet.
Annons

Sedan TV4:s storsatsning Efter fem började sändas har Tilde de Paula Eby, 46, stått som programledare för programmet. När hon har haft andra uppdrag har hon lämnat över pinnen till kollegor som Anna Brolin, 39, Henrik Alsterdal, 39, och Axel Pileby, 32. Detta har hon bland annat gjort under hösten då hon började jobba med Let’s dance 2019.

Men under måndagen saknades Tilde de Paula ännu en gång i Efter fem. I studion stod istället Malou efter tio-profilen Malou von Sivers, 66. TV4-tittarna, som är vana vid att programledarna ibland byts ut, tog bytet med ro.

Annons

Annons

”Gillar Malou. Hon är trygg i sig själv och det är behagligt och mysigt att se på”, skrev en på Efter fems Instagram.

”Blir säkert ett toppenbra program som alltid”, skrev en annan.

Tilde tillbaka på torsdag

I kommentarsfältet på programmets Instagram-konto kom även en fråga om hur länge Malou von Sivers ska hoppa in i Tilde de Paulas ställe. På frågan svarade TV4 att hon leder programmet måndag till onsdag denna vecka. De meddelar även att Tilde de Paula är tillbaka i programmet på torsdag, men skriver inte varför hon saknas.

”Tilde är tillbaka i Efter fem på torsdag!”, skriver TV4 som svar på en tittares fråga om Tilde.

Annons

När Hänt når TV4 förklarar Efter fem-redaktionen att det bland annat är Polarpriset som ligger till grund till att Tilde saknas i Efter fem-studion under veckans första dagar.

”Tilde jobbar med annat några dagar, ikväll programleder hon Polarpriset som visas på TV4 från kl 20”, skriver TV4 i ett mejl till Hänt.

Ett kärt återseende

Under Polarpriset återförenas Tilde de Paula med före detta Nyhetsmorgon-kollegan Jesper Börjesson, 48. Tillsammans leder de direktsändningen som sänds på TV4. Under måndagen gav Jesper Börjesson en lägesrapport inför sändningen på Instagram – och passade då på att skriva ett par fina ord till sin före detta kollega, samt studiomannen Henric von Zweigbergk.

”Här repas det för fullt inför Polarpriset i TV4 imorgon. Underbart och tryggt att hänga med Tilde de Paula och Henric von Zweigbergk”, skriver han i inlägget.

FOTO: TT/Karin Törnblom/, TV4

Läs också:

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…