Pernilla Wahlgren om konkurrensen med Carola – ”Så jävla irriterad”

Pernilla Wahlgren om konkurrensen med Carola – ”Så jävla irriterad”
Pernilla Wahlgren och Carola Häggkvist var under 80- och 90-talet några av Sveriges främsta artister. Men de var inte alltid glada miner bakom kulisserna. Nu berättar Pernilla om huruvida hon och Carola såg varandra som konkurrenter.
Annons

I det senaste avsnittet av podcasten Wahlgren & Wistam berättar Sofia Wistam, 51, om hur hon i veckan råkade göra bort sig för Eric Saade, medan Pernilla Wahlgren, 50, avslöjar en del om sin karriär. Hon berättar bland annat om huruvida hon och Carola Häggkvist, 51, sett på varandra som konkurrenter genom åren, och pratar speciellt om ett tillfälle under 80-talet då hon ansåg att Carola härmat henne.

Annons

– Jag och Carola var ju lite konkurrenter på den tiden, säger Pernilla för att sedan gå in på händelsen:

– Jag kommer ihåg att jag träffade henne på någon sådan där tillställning eller någon tjejfest eller vad det nu var och då hade jag på mig en skinnjacka från något ställe som var väldigt inne där alla köpte sina grejer, berättar hon i podcasten.

Annons

Pernilla fortsätter berätta om hur hon reagerade starkt efter att Carola tydligt verkade ha hämtat inspiration från henne själv.

– Och så nästa vecka bara kom hon och hade köpt precis samma jacka och jag var så jääävla irriterad! Det var typ som ”amen gud, vilken stil! Ska hon också börja ha sådana här svarta kläder? Kan inte hon bara ha sina sådana här kycklinggula kläder?!”.

Både Sofia och Pernilla skrattar åt händelsen samtidigt som Pernilla medger att hon idag kommit över det hela, även om hon då ansåg sig vara snäppet coolare än Carola.

– Jag tyckte ju att jag var lite för cool på den tiden. Jag var ju lite cool i och för sig men… jag har släppt det nu!, avslutar hon.

Nya poddavsnitt med Wahlgren & Wistam släpps varje söndag.

Foto: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…