TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Svenska stjärnan säljer supergården: ”Allt som man kan önska sig”

15 nov, 2022 
Daniel Sörensen
Travtränaren Robert Bergh säljer sin gård i Hajom för 45 miljoner kronor.
Travtränaren och kusken Robert Bergh, 53, är redo att lämna Åbytravet för att flytta hem till Sundsvall.
Nu ligger hans enorma gård i Hajom ute till försäljning för 45 miljoner kronor.
– Det är något utöver det vanliga, säger mäklaren Pär Brundin till Trav365.
Annons
Hästen får nog – skickar flickan upp i luftenBrand logo
Hästen får nog – skickar flickan upp i luften

Efter sju år som proffstränare på Åbytravet utanför Göteborg väljer nu travkusken och stortränaren Robert Berg att röra sig hemåt. Han har tidigare varit verksam på Bergsåker travbana utanför Sundsvall.

Nu ligger hans drömgård i byn Hajom, en halvtimmes bilfärd från Borås och fyrtio minuter från Göteborg, ute till försäljning. Det är en gård som är optimerad för att ägaren ska syssla med hästuppfödning och trav. Utöver huset med en boarea på 350 kvadratmeter ingår också 60 hektar betesmark, 160 boxplatser, personalhus, en tvätthall för hästar, 80 hagar, en rakbana samt en kuperad träningsbana i skogen.

Berghs gårdshus innehåller bland annat ett gym och ett bibliotek.
Berghs gårdshus innehåller bland annat ett gym, en spaavdelning och ett bibliotek/hemmakontor.

– Först och främst så är det ett otroligt vackert och smakfullt inrett hus som vuxit med åren. Där finns allt som man kan önska sig. Dessutom är det automatiska grindar och en allé upp till gården. Tänker man på hela anläggningen så är det verkligen en professionell sådan. Allt är av absolut toppklass, säger mäklaren Pär Brundin på Svensk Fastighetsförmedling till Trav365.

Annons

Finns intressenter i Sverige och utomlands

Prislappen ligger på 45 miljoner kronor, ett riktigt billigt kap om du frågar mäklaren själv. Anledningen är att Bergh investerat åtskilliga miljoner i renoveringar och upprustningar. Pär Brundin säger att de har kollat upp vad en liknande gård skulle kosta att producera i dag och det är runt dubbla priset.

2015 byggde Robert Bergh om den befintliga gården till en högklassig travanläggning.
2015 byggde Robert Bergh om den befintliga gården till en högklassig travanläggning.

Han berättar samtidigt att det är ett par intressenter som hört av sig, både svenska och utländska. Men ännu finns inga konkreta bud på bordet.

– Det är väldigt roligt och uppmärksammat i media. Objektet är något utöver det vanliga. Vi är en landsbygdskommun med mycket jordbruksfastigheter och hästgårdar har jag sålt många av under mina 15 år. En stor travanläggning som liknar denna har vi dock aldrig haft tidigare. Det blir extra allt, säger Brundin.

FOTO: Casper Hedberg/Aftonbladet/TT, Johan Blomdahl/Svensk Fastighetsförmedling

Annons