ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Dottern Bianca om Börje Salmings otroliga hyllning i Kanada

14 nov, 2022 
Bianca Salming, 23, om pappans hyllning i Toronto
Hyllningen till Börje Salming fick tårarna att rinna.
Nu berättar legendarens dotter Bianca, 23, om känslorna efteråt.
– Jag hoppades att han skulle ta in allt och förstå, säger hon till Sveriges Radio.
Annons
Börje Salming: ”Mellan 500-600 stygn"Brand logo
Börje Salming: ”Mellan 500-600 stygn"

Under natten mot i söndags fick Börje Salming, 71, en enorm hyllning i Scotiabank Arena, Toronto Maple Leafs hemmaplan.

Den ALS-sjuke hockeylegendaren är en ikon i Toronto efter 17 säsonger i klubben och han fick stående ovationer av publiken i den känslosamma hyllningen.

På plats med honom på isen fanns frun Pia och barnen Bianca, Rasmus, Teresa och Anders och nu berättar Bianca om känslorna efter ceremonin.

– Alla i familjen var nervösa innan eftersom vi ville att allt skulle gå så bra som möjligt, att pappa skulle orka ta sig igenom det. Det hade varit lite tufft, men det gick väldigt bra, att vi fick stå nära varandra på isen och finnas där bredvid honom, säger hon till Sveriges Radio.

Börje Salming med fru Pia till vänster och barnen Bianca och Rasmus till höger.

Bianca Salmings känslor

Bianca, själv professionell friidrottare, berättar att Börje Salming kände stor glädje över att ha kämpat sig hela vägen till Kanada trots sin obotliga sjukdom och försämrade hälsa.

Annons

– Han var så klart ledsen, men han njöt också. Jag hoppades att han skulle ta in allt och förstå, och det kändes som att han gjorde det. Man såg hur han lyste upp och märkte att det här betydde mycket för honom.

Börje Salming kallas ”The King” i Toronto sedan han debuterade för klubben redan 1973 som en av de första européer i NHL. Han är en av de bästa, och mest respekterade, spelarna i Toronto Maple Leafs historia.

Börje Salming och Mats Sundin.
Börje Salming kramas om av fru Pia.

FOTO: TT

Annons