leo borg

Björn Borgs hyllning efter sonen Leos bedrift: ”Jag är stolt”

Björn Borgs ord efter sonen Leo Borgs insats i Stockholm Open.

FOTO: Anders Wiklund/TT
Leo Borg stod för en imponerande insats på centrecourten i Stockholm Open.
I publiken satt pappa Björn Borg och njöt av sonens prestation.
– Han kan slå vem som helst, säger legendaren till Sportbladet.
Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi
0:25

Efter reklamen: Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi

(0:25)

Slå på ljud

Äpplet faller inte långt från trädet. Leo Borg, 19, har sannerligen gått i pappa Björns, 66, fotspår och valt tennisen som väg i livet.

Men han har en lång väg att vandra för att nå Björns makalösa meritlista. Sonen är precis i starten på sin karriär medan pappan gjorde sig känd som elvafaldig Grand slam-segrare.

Fick stående ovationer

Leo Borg, rankad 577 i världen, hade fått ett wild card till årets upplaga av klassiska turneringen Stockholm Open – som pappan vunnit flera gånger – men han fick en svår start med tanke på att han ställdes mot fjolårsmästaren Tommy Paul, rankad 31.

Pappa Björn, sonen Leo och mamma Patricia på galapremiär.

Björn Borg, Leo Borg och Patricia Borg på galapremiären för filmen Borg, som handlar om Björns liv. Bilden är tagen 2017, då Leo var 14 år.

FOTO: Claudio Bresciani/TT

Det var nog inte många som hade räknat med att Borg Jr. skulle kunna hota amerikanen men han chockade publiken genom att vinna första setet med 7–6. Det räckte däremot inte hela vägen, trots att Leo Borg var nära att skrälla rejält, utan det blev förlust med 1–2 i set. Efter matchen fick 19-åringen stående ovationer av publiken. På plats fanns både pappa Björn och mamma Patricia.

– Han gör en kanonmatch. Det var kul att se. Jag vet vad Leo kan prestera. Han kan slå vem som helst, men det gäller att göra det också. Det är inte lätt att gå in här på centrecourten i Stockholm Open och spela mot en så bra kille som Tommy Paul, säger Björn Borg till Sportbladet.

”Kommer vara besviken”

På bara ett år har Leo gått från att vara utanför topp 2 000 i världen till att vara bland de 600 bästa.

– Jag vet att han kommer vara jättebesviken i kväll, men det kommer fler tävlingar. Det är bara att fortsätta, för han älskar tennis och han har motivationen. Han kommer vara besviken nu, men det går fler tåg.

Sportbladet: Du åker hem som en stolt farsa i kväll?

– Absolut, men jag är stolt hela tiden, oavsett, säger Björn Borg.

Tommy Paul ställs i nästa runda mot ytterligare en svensk. Mikael Ymer, 24, är landets just nu bästa tennisspelare och han rankas som 79:a i världen.

FOTO: Anders Wiklund/TT, Claudio Bresciani/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN