TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

14-åringen jobbar dag och natt på Burger king – skapade hätsk debatt

14 nov, 2021 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Extrajobbar på Burger king som 14-åring – skapade hätsk debatt.
14-åringen fick sitt första jobb på Burger king – något som pappan Chris Crawford stolt la upp på Facebook.
Men att sonen jobbar vid sådan tidig ålder väckte snabbt en hätsk debatt.
”Jag är ledsen men ett barn som väljer jobb över sommar är ett tecken på något mörkt som händer”, skriver en person.
Annons
Här fångas en alligator med en soptunnaBrand logo
Här fångas en alligator med en soptunna

En hyllning av pappan Chris Crawford i USA till sin 14-åriga son skapade hätsk debatt. På Facebook hyllade pappan sin driftiga son – som vid redan börjat jobba på hamburgerhaket Burger king.

Men pappan Chris Crawfords inlägg om extrajobbet och sonens hårda arbetsmoral skapade snabbt en hätsk debatt på sociala medier, skriver Femina.

”14 år gammal och har fått ett extrajobb på Burger King, han jobbar inte bara alla dagar han kan utan inkluderar också helger. Medan de flesta barnen njuter av sin sommar går han tidigt och stannar sent nästan varje gång han jobbar, han älskar varje minut. Tjänar sina egna pengar, sparar till en bil, är ansvarsfull i sina beslut, blir en respektabel ung man! Jag skulle inte kunna vara mer stolt över honom. En del av er lata vuxna människor där ute borde ta anteckningar!”, skrev Chris Crawford på sin Facebook-kanal.

Inlägget skapade en våldsam debatt

Men pappans hyllande inlägg till den 14-åriga sonens arbetsmoral skulle visa sig skapa debatt. Inlägget petade nämligen rakt in i ett varigt sår i USA.

Annons

Många tycker nämligen att det är ett samhällsproblem att människor på andra sidan Atlanten inte har tillräckligt med fritid. Att då lära ut tankesättet att arbetet ska gå framför privatliv – redan när sonen är 14 – fann många som problematiskt.

På Twitter blev stämningen snabbt hätsk.

”Jag är ledsen men ett barn som väljer jobb över sommar är ett tecken på något mörkt som händer”, skriver en person.

”Det här är rakt av ’så stolt över min lilla löneslav’”, tycker en annan.

”Den här typen av grejer orsakar psykologisk skada i vuxenlivet. Det visar sig att barn som inte får hela sin barndom har svårare att vara vuxna i vuxenlivet”, skriver en tredje.

”Vissa barn har inget val”

Men det fanns de som stöttade och höll med pappa Chris hyllning till sonen. Många skrev att det inte var så farligt att en tonåring har ett extrajobb.

”Det går att göra båda. Den här ungen verkar lite extrem men jag jobbade 20 timmar i veckan i gymnasiet och var fortfarande med på normala skolgrejer. Alla styr över sin egen resa. Vissa barn har inget val eftersom deras föräldrar inte har råd att bara ge dem pengar”, skriver en person.

Andra menade att det är den sortens attityd som behövs för att lyckas i livet.

”Vad fan är det med den här världen. Framgång kräver dedikation och att nå mål kräver hårt arbete. Den här ungen kommer klara det medan de som kommenterar inte kommer det”, tycker en annan.

Foto: FACEBOOK

Annons