ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Yvonne Ryding om sorgen över skilsmässan från Kjell Bergqvist

03 jul, 2021 
Kjell Bergqvist, Yvonne Ryding
Fotomodellen Yvonne Ryding vann Miss universum år 1984 och efter det började kärlekssagan med Kjell Bergqvist.
De fick två döttrar tillsammans innan de gick skilda vägar.
Nu berättar Yvonne för Hänt om sorgen över skilsmässan.
Annons
Pek-leken med Lili & SusieBrand logo
Pek-leken med Lili & Susie

Skådespelaren Kjell Bergqvist, 68, och Miss universum-vinnaren Yvonne Ryding, 58, var länge ett av Sveriges mest omtalade par. Efter att Yvonne blev Miss universum 1984 träffade hon Kjell och kärleken sprudlade mellan dem. Paret gifte sig år 1988 men efter tolv år ihop valde de att gå skilda vägar.

Under åren tillsammans fick de döttrarna Sandra, 32, och Nathalie, 27, och Kjell har tidigare berättat att skilsmässan var hans största sorg i livet.

– Största sorgen är min skilsmässa, när jag skilde mig från Yvonne. Det är en jättesorg när man inte lyckas hålla ihop i familjen, sa han när han medverkade i tv-programmet Renées brygga.

Yvonne Rydings ord om skilsmässan från Kjell Bergqvist

Och det är inte bara för Kjell som skilsmässan var en jobbig tid. När Hänt når Yvonne berättar hon att så var det även för henne och döttrarna.

Annons

– Ja det är ju en stor sorg så är det ju. Vi är nog ganska rörande överens om det, att det är ju någonting som man inte vill såklart. Men så blev det och det är ju väldigt synd, men samtidigt så har vi ju försökt att skapa en tillvaro där vi ändå ses och försöker värna om varandra, fast att vi lever på olika håll och han har ett nytt liv och så, säger Yvonne till Hänt.

Idag har Yvonne och Kjell en fin relation till varandra och de är även mormor och morfar till lilla Edvin, 3. Faktum är att Yvonne alltid varit väldigt mån om relationen till Kjell och även till hans nya fru Karin, 50. Detta är något som Kjell har hyllat henne för.

– Hon har varit helt underbar med Karin i alla år. Aldrig sagt ett ont ord, inte till barnen heller. Det kunde gärna ha blivit så när jag träffade en jätteung tjej. Det är jättestort, har Kjell tidigare sagt till Hälsoliv.

Yvonne Ryding, Kjell Bergkvist
Paret gifte sig 1988.

Efter Kjells hyllning – Yvonnes ord om relationen

Men för Yvonne var det inget konstigt att ha en god relation till Karin – det har snarare varit en självklarhet i hennes ögon.

Annons

– Ja det är ju snällt och så (att Kjell hyllat henne reds. anm). För mig har det varit viktigt att ändå visa mina tjejer att vi måste liksom acceptera läget som det är och att vi lever så här nu. Jag tycker det är viktigt att vi ändå har en bra dialog och att vi ändå kan umgås och sådär. Det tycker jag är jätteviktigt och det är inte så konstigt, för min del är det väldigt självklart, säger Yvonne till Hänt.

Men att skilsmässan var en stor sorg även för Yvonne råder det inga som helst tvivel om.

– Tjejerna var ju så små så det blev ju jobbigt ändå givetvis, och inget som man önskar någon att gå igenom. Men vi knockade oss ut ur det på ett någorlunda bra sätt. Sen är väl ingen skilsmässa bra, men man får försöka så gott man kan, förklarar hon för Hänt.

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet, Micael Engström/TT

Annons