LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Yohio försvann från rampljuset efter succén – så lever han i dag

14 sep, 2020 
Yohio
Yohio tog det svenska folket med storm när han framförde Heartbreak Hotel i Melodifestivalen.
Sju år har nu gått sedan hitlåten släpptes och så här lever Yohio i dag!
Annons
Yohio försvann från rampljuset efter succén – så lever han idagBrand logo
Yohio försvann från rampljuset efter succén – så lever han idag

Artisten Yohio, född som Kevin Johio Lucas Rehn Eiresslog, slog igenom med dunder och brak i Melodifestivalen 2013 då han tävlade med låten Heartbreak hotel. Framträdandet som slutade på en andra plats blev början på en lång och framgångsrik karriär. Sedan start har Yohio kört fullt ut på den japanska genren visual kei, både när det gäller musik och stil.

Yohio har alltid arbetat hårt, något som också haft sitt pris. När han var 16 år gammal gick han in i väggen. Det var när han var påväg hem från Japan till Sverige som han plötsligt inte kunde gå på planet, det visade sig vara panikångest.

– Det var på sommaren och jag skrev på min nästa skiva men tyckte att allt jag gjorde blev skit. Till slut gick jag in i väggen. Jag orkade inte vara vaken, och inte äta eller dricka, har han tidigare berättat för Aftonbladet.

Debuterade som skådespelare

Efter Yohios framträdande i Melodifestivalen hade han mycket blandade projekt för sig. Han har satsat fullt ut på musiken i Japan, startat ett eget skivbolag och dessutom arbetat som skådespelare. Bland annat medverkade han i SVT:s stora dramathrillersatsning Jordskott. När Snövit sattes upp på Maximteatern i Stockholm 2015 syntes artisten i rollen som prinsen. Tidigare hade bland andra Oscar Zia och Benjamin Ingrosso varit på tal för rollen. Andra som medverkade i musikalen var  Nanne Grönvall och Ellen Bergström. 

Annons

– Hade jag för tio år sedan fått veta att jag en dag skulle spela prins i Snövit hade jag aldrig trott på det, sa Yohio till Hänt i samband med premiären.

Så lever Yohio idag

Men det är främst i Japan som Yohio har spenderat de senaste åren. Det var 2016 som han lämnade Sverige på heltid och flyttade till Japan med sitt nya band Disreign. Till de svenska fansens stora glädje gjorde artisten dock en comeback 2018 då han plötsligt släppte en ny singel på engelska.

Idag är Yohio 25 år gammal, i samband med låtsläppet 2018 gjorde han en intervju med Aftonbladet där han berättade om vad han haft för sig under de senaste åren.

– Jag har gjort så mycket annat än min egen musik de senaste åren. Jag har varit baserad i Tokyo i två år nu och hållit på med företag där. Jag har producerat ett band och en tjejgrupp, åkt på spelningar, varit på andra sidan, det som folk gör åt mig har jag gjort åt andra, sa han då.

Annons

Han förklarade även att han hade nått en ålderskris då han insett att han som 23 åring fortsatt kände sig som 16 år.

På sociala medier delar Yohio idag flitigt med sig av uppdateringar gällande sitt liv. I en av hans senaste publiceringar avslöjar han att hans nästa låtsläpp bli på ryska. Det låter alltså som att Yohio forsätter att fokusera på sin internationella karriär och dessutom som att han har många bollar i luften än idag.

Vart Yohio idag är bosatt är oklart men delar av sommaren spenderade han i hemlandet Sverige.

Hänt har utan framgång sökt Yohio.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Instagram

Annons