TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Yohio: "Många missuppfattar mig som dryg"

05 apr, 2015 
AvMagdalena Divina Khodr
Yohio blir Disneyprins i “Snövit – The musical”. Men den klassiska bilden av en prins byts ut mot en mangaprins.
Annons

Artisten Yohio, 19, som slog igenom med dunder och brak i Melodifestivalen 2013 med låten “Heartbreak Hotel” har lämnat tiden som schlagerstjärna bakom sig. I dag har han startat upp ett skivbolag som han driver hemma i Sundsvall där han producerar musik både till sig själv och andra artister samtidigt som han satsar på sin skådespelarkarriär – bland annat i SVT:s stora dramathrillersatsning ”Jordskott”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nu står en ny utmaning framför honom, nämligen musikalrollen som Disneyprins.

I förra veckan stod det klart att sagan om Snövit blir till musikal på Maximeteatern i Stockholm– samtidigt släpptes också nyheten om att Yohio blir den som gestaltar prinsen. För motspelerskan Ellen Bergström, 25, som spelar Snövit, kom beskedet som en stor överraskning efter att det tidigare pratats om kandidaterna Oscar Zia, 18, och Benjamin Ingrosso, 17.

Snövit_Press Alla
I “Snövit – The musical” som har premiär på Maximteatern i höst ser vi Nanne Grönwall, Ellen Bergström och Yohio, som gestaltar prinsen i Disneysagan. Bild: Drosenordberg

– Min första tanke när jag fick höra det var bara “Va!?”. Det var så otippat, men det kommer att bli en häftig konstellation, vi tre i en musikal, säger Ellen till Hänt.

Annons

Dock var inte Ellen helt ensam om chocken. Yohio själv överraskades rejält när han fick förfrågan.

– Hade jag för tio år sedan fått veta att jag en dag skulle spela prins i Snövit hade jag aldrig trott på det, berättar Yohio för Hänt.

Trots att han inte riktigt känner sig som en prins, var beslutet att tacka ja en självklarhet.

– Jag vill ständigt utmana mig själv och det här känns som ett naturligt steg i min karriär och utveckling.

Men bilden av en klassisk sagoprins med snedbena och kritvita tänder kommer vi inte att få se i denna uppsättning. Istället kommer Yohio att gestalta rollen som en mangaprins, en idé som väcktes av hans manager.

YOHIO 2014
I musikalen kommer Yohio att gestalta rollen som en mangaprins. Bild: Drosenorberg

Trots att Yohio kommer att vara sig lik till utseendet så som vi känner igen honom, ligger prinsens karaktär som nobel och självupptagen långt ifrån hans privata jag.

Annons

– Många missuppfattar mig som dryg. Men det är jag verkligen inte. Jag har alltid gått min egen väg och den har tagit mig dit jag är i dag.

Inom kort kommer Yohio att lämna hemstaden Sundsvall för att växelvis bo i Stockholm för musikalrepetitionerna.

– Det ska bli spännande. Jag är riktigt taggad, berättar Yohio om sin kommande musikaldebut.

Andra läser också:

Annons