LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Vinnaren av "Fröken Sri Lanka" stoppades från att ta emot vinnartiteln

08 apr, 2021 
Fröken Sri Lanka 2021
Fröken Sri Lanka har gått av stapeln för att skicka en kandidat till Miss universe. Men när vinnaren Pushpika De Silva korades och fått sätta på sig kronan slet 2019 års vinnare Caroline Jurie av den från hennes huvud.
Annons
16 Hollywoodkändisar som är lika som bärBrand logo
16 Hollywoodkändisar som är lika som bär

Fröken Sri Lanka 2021 är avgjort och det blev fotomodellen Pushpika De Silva som kammade hem titeln som landets vackraste kvinna.

Precis som traditionen lyder så får den vinnande skönhetsdrottningen sätta på sig en krona. Men när Pushpika De Silva hade fått kronan blev Caroline Julie rasande. Caroline vann titeln som fröken Sri Lanka år 2019 och faktumet att Pushpika vann gjorde henne rejält upprörd. Då slet hon av den från Pushpikas huvud.

– Det finns en regel som hindrar kvinnor som redan har varit gifta och skilt sig att delta i tävlingen, så jag ger kronan till den som kom på andra plats, sa Julie då enligt BBC.

Vinsten blev en mardröm

Men Pushpika De Silva var inte skild, hon var bara separerad. Gråtandes lämnade hon scenen.

Arrangörerna har nu bett De Silva om ursäkt men hon har sagt att hon ska vidta rättsliga åtgärder för sättet hon behandlades på.

Annons

– Det finns många ensamstående mammor, som jag i dag, som lider i Sri Lanka. Den här kronan är tillägnad de kvinnor, de ensamstående mammorna som kämpar för att uppfostra sina barn ensamma, sa Pushpika vid en presskonferens

Dramatiken efter incidenten

I ett Facebook-inlägg skriver De Silva att hon fick uppsöka sjukhus efter huvudskadorna hon ska ha fått efter incidenten.

I Sverige är inte intresset för skönhetstävlingen lika stort som i Sri Lanka och resten av Asien. Men den finns fortfarande i högsta grad, dock tar den störst plats på Instagram. Ansökningarna till Fröken Sverige 2021 är öppna.

FOTO:TT

Annons