Aylas Canpunars tårar – efter förlusten i Sveriges mästerkock

Aylas tårar i Sveriges mästerkock

Sveriges mästerkock 2021 har nu avgjorts och det blev Christin Kashou som kammade hem den berömda mästerkock-pokalen och ett kokboks-kontrakt. Men i skymundan av hennes glans stod Ayla Canpunar.

Sveriges mästerkock 2021 är avgjort och det blev Christin Kashou, 24, som kammade hem vinsten på 250 000 kronor och ett kokbok-kontrakt för Bonnier.

Den här säsongen av matlagnings-tävlingen har skiljt sig på några sätt jämfört med tidigare år. Bland annat har det varit topp 13, istället för topp 12 som det alltid varit. Detta berodde på att juryn helt enkelt inte kunde bestämma sig vilka 12 som skulle vidare till Stockholm.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tom Sjöstedt ersätter Leif Mannerström i juryn

En annan skillnad är att Leif Mannerström har bytts ut mot stjärnkocken Tom Sjöstedt. Leif Mannerström hade då suttit i juryn i många år, så inför årets säsong kände han att det var dags att dra sig tillbaka.

– Det känns otroligt roligt och spännande att ta sig an rollen som jurymedlem i Sveriges mästerkock där landets skickligaste amatörkockar samlas och sätts på prov, sa Tom Sjöstedt om nya rollen som jurymedlem och fortsatte:

– Jag är en hård, men rättvis, domare och kommer inte tillåta att deltagarna slarvar med tekniken eller smakerna.

LÄS MER: Här är alla deltagare i säsong 3 av Svenska Truckers

Det blev en otroligt spännande final där finalisterna fick börja med att bjuda på ostron, ett stressigt moment då ostron är rätt svåra att öppna. Men båda finalisterna klarade uppdraget med bravur. Till varmrätt var det Surf and Turf som väntade, en rätt där man blandar kött med skaldjur.

Till efterrätt blev det en Baked Alaska och där avancerade Ayla Canpunan, 20, med att ha cognac över desserten. Men hennes fina talanger räckte inte hela vägen, för det blev inte hennes namn som Markus Aujalay ropade upp som vinnare.

Aylas tårar efter snöpliga förlusten

Som vanligt har det varit en säsong fylld av blod, svett och tårar även detta år. Just tårar är något som Ayla kan skriva under på, då det blivit en hel del känsliga stunder för henne under tävlingens gång.

Och finalen var inget undantag. Sekunderna innan Markus skulle ropa upp vinnaren kunde tittarna se att Ayla inte kunde hålla tårarna tillbaka.

– Jag vill inget annat än att vinna, och bara liksom få min dröm att bara gå i uppfyllelse, säger hon och torkar tårarna.

När det blev dags för Markus att avslöja årets vinnare sa han:

– Och den som blir Sveriges mästerkock 2021 är Christin!, säger han och Christin kan knappt förstå att det är sant.

Sveriges mästerkock 2021

Christin vann Sveriges mästerkock 2021

Foto: TV4

Nu har Ayla valt att uttala sig om den snöpliga förlusten i ett inlägg på Instagram och hon är minst sagt besviken.

”Det gick tyvärr inte hela vägen för mig....Känner mig helt tom på känslor. När jag inte fick höra mitt namn kändes det som att all min prestation, min utveckling, min vilja & min dröm gick i tusen bitar.”, skriver hon och fortsätter:

”När man har kämpat i flera veckors tid för att nå sin allra största dröm för att sen bara falla på målsnöret var inte lätt, det kändes som att sälja smöret & tappa pengarna. Detta var den största besvikelsen för mig.”

I kommentarsfältet får hon dock uppmuntrande och peppande ord.

”Du är vinnare”, skriver en.

”Du är helt fantastisk glöm inte det”, skriver en annan.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Så lång är krögaren och Sveriges mästerkock-jurymedlemmen Markus Aujalay

LÄS OCKSÅ: TV4:s svar om orättvisan i Sveriges Mästerkock – efter kritiken