Viktor Åkerblom om de mörka åren: "Mitt liv var meningslöst"

Övergiven av alla hamnade skådespelaren i fosterhem. Viktor Åkerblom berättar för Hänt om den tunga tiden.

Under några år fanns Viktor Åkerblom, 35, överallt. Vi kunde se honom i barnprogrammet Bolibompa på SVT, tävla i Let’s Dance på TV4 och spela rollen som kocken Oliver i Findus-reklamen. Dessutom figurerade skådisen på vimmelsidor, ofta i sällskap av dåvarande flickvännen, artisten Sara Varga, 33.

Sedan blev det tyst. Väldigt tyst.

Fram till i slutet av mars i år. Då startade han podcasten Jag är sjuk i huvudet med vännen Jessica Ekman, 27. Tillsammans pratar de numera varje vecka om psykisk ohälsa, ett ämne som båda har erfarenhet av.

Viktor Åkerblom och Jessica Ekman pratar gärna om psykisk ohälsa. Foto: All Over

Viktor Åkerblom och Jessica Ekman pratar gärna om psykisk ohälsa. Foto: All Over

– Vi får respons från folk som hör av sig och skriver: ”Jag känner mig inte ensam längre”. Då känner jag att det är bland det viktigaste jag har gjort i livet hittills. Att kunna göra skillnad på riktigt, att kunna var helt öppen och prata om att det kan vara jobbigt. Livet är inte alltid en galapremiär, säger Viktor Åkerblom till Hänt.

Vi träffar honom just på en sådan röda mattan-tillställning, galapremiären av filmen Min lilla syster i Stockholm. Med sig har han Jessica Ekman som bär en tygkasse med poddens namn Jag är sjuk i huvudet.

Men vi backar bandet till Viktors Åkerbloms ungdom. För det var då tillvaron rämnade hemma i Söderköping. Föräldrarna missbrukade droger och i de lägre tonåren blev han satt på fosterhem. Livet var nattsvart.

Viktor Åkerblom och Jessica Ekman släpper ett avsnitt i veckan som går att lyssna på i iTunes, Podcaster och Podomatic. Mer info på hemsidan: sjukihuvudet.se.

Viktor Åkerblom och Jessica Ekman släpper ett avsnitt i veckan som går att lyssna på i iTunes, Podcaster och Podomatic. Foto: sjukihuvudet.se

– Jag kände att mitt liv var meningslöst. Jag hade inte så mycket att leva för när jag var 12-13 år. Jag blev och kände mig lämnad av alla. Jag kan förstå det här med att känna att man inte bryr sig om nånting, fortsätter Viktor Åkerblom.

Läs hela intervjun i Hänt i Veckan nr 41 som finns i butik 30 september – 7 oktober.

Andra läser också:

Alex och Sigge om nya boken: ”Att skriva hjälper mot ångesten”

Kajsa Ingemarsson: ”Människor har en obotlig längtan efter mening”

Kristin Amparos kamp för en bättre värld: ”Jag vill ta plats och vara en förebild”

SENASTE NYTT!