LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kristin Amparos kamp för en bättre värld: "Jag vill ta plats och vara en förebild"

18 sep, 2015 
AvLina Tidén Sundin
Mötet med biologiska familjen hjälpte henne att vara den hon är. Kristin Amparo vill visa att alla kan nå sina drömmar.
Annons

I november drar Kristin Amparo, 31, ut på julturnén Frank Sinatra 100 år med Christer Sjögren, 65, och Andreas Weise, 29. Hänt når sångerskan under trions resa till New York.

– Det känns jättekul och jag är jättepeppad. Det känns som det kommer bli en toppenshow, berättar Kristin.

2015-02-20, Östersund På bilden: Kristin Amparo Bilder från välkomstfesten i Östersund på Exercishall Norr. Artister, media och produktionsfolk minglade med lokala politiker och annat folk. Det bjöds på snittar och dryck hela kvällen. Foto: All Over Press/Pelle T Nilsson All Over Press
Kristin Amparo är inte rädd för att ta plats för sig själv och alla andra som ser henne som en förebild. Foto: All Over Press

Kristin, som i grunden är jazzsångerska, debuterade i Melodifestivalen i våras och har tidigare samarbetat med bland andra rapparna Albin Johnsen, 26, och Nathalie “Cleo” Missaoui, 28.

Det tog tid att komma dit hon är i dag, men något som stärkt henne både som privat- och yrkesperson var när hon träffade sin biologiska mor och två syskon i Colombia. Då hade hon inte varit i hemlandet sedan hon adopterades från ett barnhem vid fem månaders ålder.

Annons

– Det hjälpte mig att få vara som jag är. Att se var man kommer ifrån och var man fått allting från och vad man har för möjligheter i den här världen i det här livet nu. Jag fick jättemycket inspiration. Det hände jättemycket inuti också, själsligt såklart, som var det väsentliga, att saker hamnar på plats. Men det har gett mig i mitt yrke att jag jobbar ännu hårdare, det finns inga gränser. Jag vet att det är så och jag tror på det till 100 procent.

Kristin Amparo har kul under uppladdningen inför julturnén med Andreas Weise och Christer Sjögren. Foto: Pontus Höök
Kristin Amparo har kul under uppladdningen inför julturnén med Andreas Weise och Christer Sjögren. Foto: Pontus Höök

Hennes förhoppning är att alltid kunna hjälpa släktingarna som har haft det tufft, men även fler med dem, vilket hennes engagemang för bland annat Bris visar. Om hon kan vill hon göra världen till en bättre plats genom sin musik.

– Jag har en plan för mig. Folk säger “du gör så mycket olika saker” och det är verkligen medvetet. Jag tänker ta plats och jag tänker synas. Det är så viktigt att folk med olika etnisk bakgrund syns. Jag ser det. Det här med att vara hipp eller så, den grejen spelar mycket mindre roll, men att verka som en slags förebild och visa att man kan nå sina drömmar även om man har haft det tufft och svårt. Man kan göra exakt det man vill, det är vad jag vill föra vidare.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons