LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Alex och Sigge om nya boken: "Att skriva hjälper mot ångesten"

17 sep, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Barndomsgrubbel, dödsångest och familjens betydelse. Alex Schulman och Sigge Eklund dissekerar allt i nya boken.
Annons

För mediepersonligheten Alex Schulman, 39, och författaren Sigge Eklund, 41, var deras första möte på restaurang PA & CO i Stockholm början på en djup vänskap.

– När vi möttes den kvällen och började prata kom vi på att vi på många sätt var ganska lika varandra. Vi hade båda speciella uppväxter i förorter med fäder som hade tagit stor plats i vår barndom och kunde känna igen oss i det, berättar Alex Schulman för Hänt.

Selfie! Hänts Sofia Hadjipetri Glantz får ett snack med Alex Schulman och Sigge Eklund.
Selfie! Hänts Sofia Hadjipetri Glantz får ett snack med Alex Schulman och Sigge Eklund.

Hänt träffar duon på Taverna Brillo i Stockholm för att prata om deras nya bok Tid: Livet är inte kronologiskt (Bookmark Förlag) som släpps i dag (17 september). I verket behandlar de teman som besattheten av tid, barndomen, dödsångest och relationen till sina fäder. Alex berättar om sin framlidne far tv-producent Allan Schulman. Sigge berör sitt problematiska förhållande till pappa, ekonomen Klas Eklund, 63.

Annons

– Jag har aldrig velat genomkämpa en konflikt i offentligheten. Det var viktigt att först försonas med min pappa privat. Även om vi är personliga, så kollar jag alltid med folk först, förtydligar Sigge Eklund.

Även vännen och kollegan, gift med medieprofilen Amanda Schulman, 35, och pappa till döttrarna Charlie, 6, och Frances, 2, pratade med familjen och sina två närmaste bröder innan publiceringen.

"Tid: Livet är inte kronologiskt" släpps 17 september. Foto: Bookmark Förlag
“Tid: Livet är inte kronologiskt” släpps 17 september. Foto: Bookmark Förlag

– Jag är inte någon genomlycklig människa men just nu mår jag ändå ganska bra. Jag har haft ångest väldigt länge men jag har lärt mig att i alla fall att hitta anledningen till den. Det är ett jävla steg på vägen till att må bättre. Sen hjälper det att skriva, det blir som självterapi, menar Alex Schulman.

Resten av intervjun kan du läsa i nästa Hänt i Veckan som finns i butik från och med onsdag 23 september.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons