LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Vikingarna-profilen visste ingenting – i chock efter beskedet om spelningen

15 dec, 2023 
Linn Seipel
christer sjögren anders engberg
Det omåttligt populäre dansbandet Vikingarna gick under torsdagen ut med att de ska på en sista avskedsturné sommaren 2024.
Något som en medlem i bandet helt verkar ha missat!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

Saxofonisten Anders Engberg brukar ofta spela med det populära dansbandet Vikingarna, vars nedläggning meddelades under torsdagen.

Bandet, frontat av Christer Sjögren, 73, har under året som kommer en Norden-turné, som man menar blir dansbandets allra sista. Men det är inte första gången vi hör dessa ord. De lade nämligen dansbandsskorna på hyllan redan 2004, men valde sedan att återförenas igen år 2016.

”Det går inte med ord att beskriva vad de betytt för dansbandsbranschen i Sverige och för Dansbandsveckan i Malung”, skrev Dansbandsveckans ordförande Bertil Elfström i ett pressmeddelande som gick ut torsdagen 14 december, då de annonserade bandets avskedsturné.

Anders Engberg hade ingen aning om Vikingarnas nedläggning: ”Det skrivs så mycket”

Hänt som hade intervjuat Anders Engberg under onsdagen, utan att nedläggningen kom upp på tal, blev givetvis fundersamma. Har detta bestämts helt ovanför Anders huvud? Eller är det så att bandet faktiskt inte kommer lägga ned? Hänt skrev därför under torsdagen ett nytt meddelande till Anders där vi frågade om detta.

Annons

”Jadu det skrivs så mycket, jag relaterade igår till det jag de facto vet. Fortsättning följer...”, svarade Anders igår kväll i ett meddelande till Hänt.

Vikingarna-Anders Engberg: ”Jag håller på så länge jag blir tillfrågad”

Det som sades i intervjun under onsdagen var nämligen att bandet inte såg ut att lägga ned inom snart framtid.

– Jag vet inte riktigt alltså. Jag tror att så länge det finns en klar efterfrågan och alla är friska och vill så kommer man köra på de jobb som dyker upp. I första hand om det finns en efterfråga, sade han och fortsatte:

– Sedan vet inte jag om det är ett år till eller hur länge det kommer att pågå. Det vet inte jag. Jag håller på så länge jag blir tillfrågad.

Så för att citera Anders – fortsättning följer!

FOTO: Karin Törnblom/TT/Tommy Holl/TT

Annons