SVT:s beslut för Gynning
– behöver inte vaccinera sig mot covid

Lars Lerin

Carolina Gynning ska delta i årets Stjärnorna på slottet.
Hon har nyligen berättat att hon inte är vaccinerat mot covid-19.
Nu berättar SVT om beslutet att låta henne medverka, i en intervju med Aftonbladet.
0:24

Efter reklamen: Carolina Gynning om flytten till Spanien: "Fantastiskt"

(0:24)

Slå på ljud

Det råder ingen tvekan om att Carolina Gynning, 42 har många talanger. Hon började sin karriär som modell och reality-stjärna. Hon är numera även känd för att vara sångerska, konstnär och programledare.

Förra året blev Carolina mamma för tredje gången. Hon fick en dottern Vilda tillsammans med pojkvännen Viktor Philipsson, 32, ett par dagar före midsommarafton. Hon har två andra döttrar, Alice och Adele med sin tidigare partner Alexander Lydecker, 40.

Pernillas stora lycka – efter sonen Theos beslut

Gynnings flytt till Ibiza

Carolina Gynning har sedan flera år tillbaka besökt den populära semesterön Ibiza i Spanien regelbundet. När hon var gravid med Vilda åkte hon dit för en ritual för gravida. Hon dokumenterade ritualen och delade den på sin Youtube.

I en senare Youtube-video berättade hon att det ligger i de framtida planerna att bosätta sig på semesterorten på heltid. Och i planerna ingår det även att hemskola yngsta dottern.

– Vi tänker att vi ska hemskola Vilda, två hippies som hemskolar ett barn.

Nu mera har den förändringen Carola längtat efter blivit till verklighet. Till Hänt berättar hon:

– Livet har varit fantastiskt! Jag bor halva delen på Ibiza, och halva delen i Sverige. De funkar perfekt, säger hon och fortsätter:

– Än så länge pendlar jag väldigt mycket. Jag har ju barn varannan vecka här i Sverige, säger Gynning och syftar på de två äldre döttrarna Alice och Adele.

Eric och Katja vinner Let's Dance 2022 – starka känslorna direkt efter vinsten

Se klippet här!

Lars Lerins reaktion på vaccinbeslutet

Stjärnorna på slottet ska snart spelas in, programmet där fem folkkära kändisar lever tillsammans på ett slott i en vecka. De samtalar om livet och äter god mat lagad av TV-kocken Tareq Taylor. I år ska de vara på Bäckaskog slott i Skåne.

En av deltagarna i programmet är Carolina Gynning som i det senaste avsnittet av Fördomspodden berättade hur hon ställer sig i vaccinfrågan, något som Aftonbladet tidigare rapporterat om.

– Ja, men jag tror inte på det här vaccinet, säger hon.

– Jag är jätterädd för bieffekter och jag tror att det är värre bieffekter än om jag får covid, vilket jag har haft flera gånger. Jag har haft covid tre gånger och jag har hela tiden haft antikroppar.

En annan av deltagarna i Stjärnorna på slottet är Lars Lerin, 67. Han berättar för Aftonbladet om sina känslor inför att bo en vecka med Carolina, trots hans rädsla för sjukdomen.

– Nej, det har jag inte något problem med. Men det har ju varit så stilla med corona nu, så vi får hoppas att det inte blir nån ny våg som kommer, säger Lars.

Men Lars rädslor för sjukdomen finns där.

– För mig har det varit helt naturligt att vaccinera sig, för jag har varit så rädd för den här sjukdomen, särskilt första året som det var lite mer allvarligt, säger Lars.

SVT:s projektledare berättar att de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och om någon i teamet eller medverkande har symptom ska de stanna hemma och undvika kontakt med andra.

Vidare i mejlet förklarar hon att Gynnings beslut om att inte vaccinera sig inte påverkar beslutet om hennes medverkan i programmet.

Att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation att vaccinera sig är ett individuellt ansvar. Om Carolina Gynning inte vill vaccinera sig påverkar inte det hennes medverkan i Stjärnorna på slottet”, skriver Anna-Maria Nildén i ett mejl till Aftonbladet.

FOTO: TT/Christina Kronér

SENASTE NYTT!