ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Uppgifter: Zlatan Ibrahimovic slutar efter säsongen – hans nya jobb

24 jan, 2023 
Daniel Sörensen
Italienska rapporter säger att Zlatan Ibrahimovic slutar spela efter säsongen och blir ambassadör för AC Milan.
Zlatan har inte spelat fotboll sedan förra säsongen.
Nu uppger italienska La Gazzetta dello Sport att svensken kommer att lägga skorna på hyllan i maj.
Hans nya jobb verkar redan vara klart.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Zlatans omtalade video med Silvio BerlusconiBrand logo
Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi

Italienska medier uppger att 41-åriga Zlatan Ibrahimovic kommer att sluta spela fotboll i AC Milan till sommaren. Han sätter då punkt för en extremt framgångsrik karriär som tagit honom från Rosengård i Malmö via Nederländerna, Spanien, Frankrike, USA och England till Italien – där han gjort flera vändor.

Hans nuvarande klubb vann Serie A i fjol och Zlatan var en nyckelfigur i bärgandet av titeln. Den här säsongen har han ännu inte spelat någonting eftersom han genomgick en knäoperation under sommaren. Han har rehabiliterat under hela hösten och vintern. Men det verkar inte ha gått riktigt som Ibrahimovic hade hoppats.

Zlatan Ibrahimovic på premiären av filmen Asterix and Obelix: The Middle Kingdom i Paris. Han har själv en roll i filmen.
Zlatan Ibrahimovic på premiären av filmen Asterix and Obelix: The Middle Kingdom i Paris. Han har själv en roll i filmen.

En ”lyxresurs” att slänga in i slutet av säsongen

Fotbollskanalen, som refererar till italienska La Gazzetta dello Sport, skriver att det är en omöjlighet för Zlatan att vara med i matchtruppen i Champions League-åttondelen mot Tottenham den 14 februari – något som tidigare sågs som ett rimligt comebackdatum.

Annons

Tidningen beskriver Zlatan Ibrahimovic som en ”lyxresurs” som kan vara bra att ha de sista månaderna när ligaspelet ska avgöras – laget ligger just nu tvåa bakom Napoli – men han väntas lägga av när säsongen slutar i maj.

I sin andra bok Adrenalina skriver stjärnan att Helena Seger, 52, bett om att få börja jobba igen den dagen han går i pension. De senaste åren har partnern tagit hand om parets gemensamma söner Maximilian, 16, och Vincent, 14, i Stockholm, men det är oklart hur de löser boendefrågan den dagen som pappa Zlatan avslutar spelarkarriären.

Helena Seger har en utbildning inom marknadsföring och har jobbat på Malaco Leaf, Swedish Match och Fly Me.
Helena Seger har en utbildning inom marknadsföring och har jobbat på Malaco Leaf, Swedish Match och Fly Me.

Hon har redan gjort det klart för mig: 'När du slutar spela börjar jag jobba och då får du ta hand om det dagliga, som jag har gjort hittills.' Helena är tuff. Hade hon inte varit det skulle hon inte ha fascinerat mig och hon hade inte stått ut så länge vid min sida”, skriver han i boken.

Annons

Här är nya rollen som Zlatan väntas bli erbjuden

Frågan är vad Zlatan Ibrahimovic gör den dagen han inte längre spelar. Enligt ”Gazzettan” väntas 41-åringen få en ambassadörsroll i AC Milan. Han har spelat för klubben 2010-2012 samt från 2020-2023 och anses vara en kulturbärare som man gärna vill ska representera klubben framöver också. Han väntas kunna kombinera ambassadörsrollen med sina andra uppdrag. Han är sedan tidigare delägare i allsvenska Hammarby IF och gör ett antal reklamjobb.

FOTO: RemotePhotoPress/Shutterstock/TT, Marco Bertorello/AFP/TT, Miguel Medina/AFP/TT, Marechal Aurore/ABACA/Shutterstock/TT

Annons