sportsnackisar

Sanningen bakom Suzanne Sjögrens känslostorm i direktsändning

Suzanne Sjögren.

FOTO: TV4/Tommy Holl/TT
Under fredagens VM-match blev det känslosamt i Viaplays studio.
Programledaren Suzanne Sjögren hade svårt att hålla tillbaka tårarna när fansen hejade fram det svenska laget.
– Det är väldigt svårt att inte bli berörd, berättar Sjögren.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”
0:19

Efter reklamen: Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”

(0:19)

Slå på ljud

Handbolls-VM går mot sitt slut och det svenska landslaget är ett av alla lag som intar Tele2 Arena i Stockholm för slutspel.

Viaplays programledare Suzanne Sjögren har imponerats av stämningen i Göteborgs Scandinavium och hoppas att den reser med till Stockholm när Viaplays handbollsteam byter arena för att följa de resterande matcherna.

– Det ska bli enormt häftigt. Men Stockholm har lite att leva upp till, säger hon.

Under fredagens match mellan Sverige och Island hade Sjögren svårt att hålla tårarna tillbaka när supportrarna gjorde sitt bästa för att heja fram det svenska landslaget, rapporterar Expressen.

”Jag fick anstränga mig så hårt för att jag var så berörd”

Viaplays Suzanne Sjögren beskriver en ”makalöst fin stämning” i Göteborg och allt kulminerade till tonerna av Tommy Körbergs ”Stad i ljus” som handbollslandslaget gjort till sin egen.

Trots att supportrarna ofta sjunger sången blev Sjögren extra berörd under fredagens match i Scandinavium.

Suzanne Sjögren och Ola Lindgren.

Suzanne Sjögren har programlett elva mästerskap.

FOTO: Jonas Ekstromer/TT

– När de skulle sjunga ”Stad i ljus” sa jag ”vi pausar snacket och ligger på bilderna”. När jag sen skulle börja prata igen en minut senare kände jag att min röst inte var med mig. Jag fick anstränga mig så hårt för att jag var så berörd, säger hon till Expressen.

Suzanne Sjögren berättar att trots att hon sänt hela elva handbollsmästerskap är det första gången hon blir så pass berörd att hon nästintill måste bryta.

– Jag har jobbat med det här i 25 år och det ska mycket till för att något ska provocera mig så mycket att jag tappar fattningen i sändning. På den nivån är det. Det är oerhört svårt att inte bli tagen av det stöd som det här landslaget har, säger hon.

Suzanne Sjögren.

I november spelas damernas VM, även det mästerskapet i Sverige.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Suzanne Sjögren programleder damernas VM

Det är på söndag som handbolls-VM avslutas med finalmatchen i Tele2 Arena. För Suzanne Sjögrens del väntar sen damernas VM i november. Även det mästerskapet kommer att spelas i Sverige.

Efter det står herrarnas EM i Tyskland på agendan, men sen är Sjögren klar i tv-rutan eftersom hennes avtal med Viaplay går ut.

Hon hoppas dock att det blir mer jobb i framtiden.

– Just det här svenska laget är lite speciellt för mig. Under VM i Egypten 2021 var det bara jag och Ola Lidgren på plats och vi låstes in i tre veckor på grund av corona. Och det tillsammans med alla lag. Enda gången vi fick gå utanför grindarna var under match, säger hon till Expressen.

FOTO: TV4/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN