helena seger

Historien om Helena Segers hemliga liv – karriären och kärleken

Helena Seger.

FOTO: Miguel Medina/TT
Trots sin kärleksrelation med Zlatan har Helena Seger lyckats hålla sig hemlig.
Hon håller sig gärna ifrån kamerornas blixtar och journalisternas mikrofoner, men vem är hon egentligen?
Här är allt vi vet om Helena Segers hemliga liv.
Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi
0:25

Efter reklamen: Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi

(0:25)

Slå på ljud

Helena Seger, 52, och Zlatan Ibrahimovic, 41, träffades för första gången 2002. Och det var inte direkt kärlek vid första ögonkastet – iallafall inte för Helenas del. Zlatan hade felparkerat sin bil och blockerade Helena från att komma ut, vilket kom med en rejäl utskällning. Det var dock ett första intryck som gjorde Zlatan intresserad, skriver Expressen.

”Hon var inte bara snygg. Hon hade en attityd, liksom, tjafsa inte med mig, och så var hon äldre, och det var var ju spännande. Jag hörde mig för, vem är hon?”, skriver Zlatan i sin självbiografi.

Paret dejtat länge utan att officiellt vara ett par och trots att Zlatan snart blev världskänd har Helena Seger förblivit okänd – även om skriverierna började ta fart.

Helena Seger är ingen typisk fotbollsfru

Med Zlatans feta månadslön kanske många förutsätter att Helena inte jobbar, det behöver hon ju knappast. Men verkligheten ser annorlunda ut och Helena har alltid arbetat hårt, både på jobbet och i hemmet.

När paret träffades hade Helena en blomstrande karriär inom marknadsföring och hon berättar för franska Elle att hon egentligen inte hade något behov av den fotbollsspelande skåningen. Tidigare kollegor till Helena har beskrivit henne som mycket driven och extremt ambitiös.

Zlatan och Helena Seger på en båt.

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic träffades 2002.

FOTO: SLMD/TT

Under 90-talet, innan karriären tog fart, jobbade Helena som bartender på Slagthuset i Malmö. På dagarna pluggade hon för att ta sin examen i marknadsföring. Slitet gav dock resultat och Helena fick chefspositioner på Malaco Leaf, Swedish Match och Fly Me.

Att medier ofta målar upp henne som en lyxfru som endast ägnar sig åt shopping och att sitta på läktaren har därför varit väldigt jobbigt för Helena som alltid jobbat hårt, skriver Expressen.

– Det har varit jobbigt att ingen förstått att det inte är några älskare eller pappas pengar, utan jag som jobbat hårt för mina mål. Jag är ingen fotbollsfru som har vunnit en skönhetstävling, sa hon till tidningen Elle.

Helena Seger promenerar sin hund.

2005 flyttade Helena Seger med Zlatan till Italien.

FOTO: P-O Sännås/Aftonbladet/TT

Försöker leva ett så normalt liv som möjligt

2004 skrev Zlatan på för det italienska laget Juventus, vilket blev en extra last för Helena. Hon fördelade sin tid mellan Malmö, Göteborg och Turin samtidigt som hon jobbade hårt. Till Elle har hon sagt att hon var nära att gå in i väggen under den perioden i livet. 2005 bestämde hon sig för att det fick vara nog. Hon tog sitt pick och pack och flyttade efter Zlatan till Italien.

Även fast hon valt livet vid den legendariska Zlatans sida har hon gjort det tydligt att hon ”leva ett så normalt liv som möjligt”. Familjen har ingen städhjälp, inga nannys och Helena föredrar att sköta allt hushållsarbete själv.

Det ryktas även om att Helena, som en typisk jobbnarkoman, har tagit rollen som Zlatans manager. Experter tror att partnern haft en avgörande roll när de kommer till de som Zlatan gör utanför fotbollen – samarbeten med företag, filmproduktioner och dylikt.

Zlatan och Helena Seger tillsammans på en båt.

När Zlatan slutar spela fotboll ska Helena återgå till arbetet inom marknadsföring.

FOTO: SLMD/BACKGRID UK/TT

Vad som sker när Zlatan lägger fotbollsskorna på hyllan står redan klart. I boken ”Adrenalina” skriver Zlatan:

”Hon har redan gjort det klart för mig: 'När du slutar spela börjar jag jobba och då får du ta hand om det dagliga, som jag har gjort hittills.' Helena är tuff. Hade hon inte varit det skulle hon inte ha fascinerat mig och hon hade inte stått ut så länge vid min sida”.

Även Helena har bekräftat att hon kommer återgå till jobbet när Zlatan går i pension.

FOTO: Miguel Medina/TT/SLMD/TT/P-O Sännås/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN