hänt exklusivt

Uno Svenningssons nya hälsobesked – berättar om sjukdomen

Uno Svenningsson

Uno Svenningsson har haft ett tufft år bakom sig.
Nu berättar han för Hänt om den oturliga perioden.
– Man har ju fått sin dos, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Uno Svenningssons ord om Björn Skifs: "Fantastisk"
0:34

Efter reklamen: Uno Svenningssons ord om Björn Skifs: "Fantastisk"

(0:34)

Slå på ljud

Uno Svenningsson, 63, är en av Sveriges främsta sångare, låtskrivare och gitarrister. Under årens lopp har han bidragit med riktiga klassiker såsom hitsen Vågorna, Under ytan och Tro på varann.

Med andra ord är han otroligt folkkär i Sverige och år 2017 blev han ännu mer populär, men på ett nytt sätt, då han medverkade i den åttonde säsongen av TV4:s succéprogram Så mycket bättre.

Trots succén verkar det dock inte som att Uno kommer vilja ställa upp i Så mycket bättre igen, något han tidigare berättat för Hänt.

– Jag har inte tänkt på det, jag vet inte faktiskt. Det var ju så härligt och roligt den gången man var med, så man vill ju behålla det på något sätt, sa han då.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Uno Svenningsson om planerna för 2023

När Hänt träffar Uno på Fadimegalan, där han för övrigt skulle uppträda, berättar han om planerna för det nya året och vad han har för sig.

– Jag gjorde inga julspelningar och sådant utan jag håller på och jobbar med en ny skiva. Jag jobbar med min son Mark och vi håller på för fullt, säger han till Hänt och fortsätter:

– Han är låtskrivare och producent. Han vill inte stå på scen, han vill syssla med musik och han är jätteduktig på att sjunga. Men vi håller på och skriver nya låtar och den förväntas vara klar i slutet av mars.

Sommaren blir också full rulle, då blir det nämligen turné för hela slanten.

– Sedan blir det en sommar där jag ska ut på turné med Gyllene tider, förklarar Uno för Hänt.

Uno Svenningsson om sjukdomstiden

2022 var inte som en dans på rosor för Uno. Trots att han var vaccinerad och aldrig haft covid-19 tidigare så bröt det plötsligt ut på honom inte bara en gång – utan två!

Nu berättar han om måendet idag:

– Hälsan är i behåll. Men man har ju fått sin dos av coronan ett par gånger. Alltså hela den här resan har jag klarat mig det var först förra året, 2022. Jag fick det i februari och sedan fick jag en sväng till i oktober, säger Uno till Hänt och fortsätter:

– Men jag klarade ju den värsta perioden.

Blev det illa då? Eller bara som en förkylning?

– Nej lite feber faktiskt. Men däremot är det ju alltid betröttligt med de här grejerna och det kan sätta sig på halsen, kan det göra.

Vad skönt att du mår bättre kära Uno!

FOTO: TT / Aftonbladet / BYRMO CAROLINA

FRÅN FÖRSTASIDAN