ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför hade inte Uno Svenningson velat vara med i Så mycket bättre igen

28 nov, 2022 
UNO SVENNINGSSON
Årets säsong av Så mycket bättre är i full gång och en riktig legend inom tv-succén är Uno Svenningsson.
Men om vi kommer få se honom i rutan igen är något oklart.
– Jag vet inte faktiskt, säger han till Hänt.
Annons
Uno Svenningssons ord om Björn Skifs: "Fantastisk"Brand logo
Uno Svenningssons ord om Björn Skifs: "Fantastisk"

Så mycket bättre är det folkkära tv-programmet där artisterna år efter år skapar nya hits som toppar listorna. Programmet hade premiär redan år 2010 och nu är vi inne på programmets 13:e säsong.

Under årens lopp har vi fått se flera av Sveriges främsta artister ta plats i rutan, men det finns även dem som valt att tacka nej till programmet. Lotta Engberg, 59, har bland annat sagt så här:

– Jag fick frågan första säsongen men då tackade jag nej. Det var mest för att jag inte kunde, jag gjorde ”Bingolotto”. Fast nej, jag är mer programledare. Sen är jag inte så mycket för att prata ut heller. Det är inte att jag värnar så väldigt om det privata, men jag är inte så mycket för att backa tillbaka. Jag är i nuet och blickar framåt, har hon sagt till Expressen.

Annons

Uno Svenningssons succé i Så mycket bättre 2017

Någon som däremot valde att tacka ja till programmet är Uno Svenningsson, 63, och han gjorde det med bravur. Sedan dess har han nämligen varit lite av en legend när det kommer till Så mycket bättre.

Uno tolkade låtar som Du kommer ångra det här, Ingen är som jag och Effortless. Hans sista tolkning Säg inte nej säg kanske blev den mest uppmärksammade och kritikerna menade att det var hans sista men också hans allra bästa låt.

– Sven-Ingvars och fantastiske Sven-Erik Magnusson, detta kultförklarade band och dess sångare. Hur många låtar har inte blivit klassiker? Jag hade den stora äran att få skriva en sång "Kyssarna", till plattan "Retroaktiv" som utkom 2000, och fick även sjunga lite stämmor. Att nu även få göra en av mina allra största favoriter, "Säg inte nej, säg kanske" var mycket hedrande." sa Uno i programmet.

Annons

Uno Svenningsson om årets Så mycket bättre

Det har redan gått fem år sedan Unos medverkan i det folkkära programmet och nu är årets säsong i full gång. När Hänt träffar honom på premiären av långfilmen Länge leve Bonusfamiljen kan han dock berätta att han inte sett mycket alls av årets säsong.

– Jag har ju inte hunnit titta så mycket, men det jag hunnit se tycker jag har varit fantastiskt bra, säger Uno till Hänt.

Men på frågan om han hade kunnat tänka sig att vara med i programmet igen blir han lite ställd. Orsaken till att han inte skulle vilja vara med igen är för att han inte skulle vilja förstöra hur bra det faktiskt var, när han medverkade sist.

– Jag har inte tänkt på det, jag vet inte faktiskt, säger Uno till Hänt och fortsätter:

– Det var ju så härligt och roligt den gången man var med, så man vill ju behålla det på något sätt.

Vi får helt enkelt se om vi får se Unos ansikte i rutan i framtiden.

FOTO: Jennifer Iversen, TV4

Annons