så mycket bättre

Här är kändisarna som tackat nej till Så mycket bättre

SÅ MYCKET BÄTTRE

Så mycket bättre har blivit ett väldigt prestigefullt program men trots det finns det ändå vissa som nobbar programmet helt. Här är 15 artister som valt att tacka nej till TV4-succén.
Måns Zelmerlöws ärliga ord om Molly Hammar: ”Pissnervös”
0:21

Efter reklamen: Måns Zelmerlöws ärliga ord om Molly Hammar: ”Pissnervös”

(0:21)

Slå på ljud

Så mycket bättre är tillbaka med en ny säsong! Vi har redan kommit fram till den 13:e i ordningen och för de trogna Så mycket bättre-tittarna är det ett återkommande ansikte; nämligen Darin Zanyar, 35.

Utöver Darin får vi också se bland annat Måns Zelmerlöw, 36, Olle Jönsson, 66, Anne-Lie Rydé, 65, och Molly Hammar, 26.

Något som är säkert med Så mycket bättre är att artisterna får minnen, upplevelser och vänner för livet. Men trots detta så finns det kändisar som absolut inte vill vara med i programmet. Här är några av dem:

Björn Skifs

Björn Skifs, 75, har aldrig varit ett stort fan av att visa känslor i tv, detta är något som stoppat honom från att vilja vara med i TV4-succén.

– När programmet till stor del ändå ska bestå av att man ska vända ut och in på sig själv och berätta om sitt elände, och gärna ha någonting riktigt tragiskt att berätta eller något problem eller så där, då tappar jag intresset helt, sa Björn Skifs i podcasten Nemo möter en vän år 2017.

– Men det måste vara upp till var och en om man vill delta i det där. Och det har jag sagt flera gånger, att nej, så länge det är så, så får det vara, fortsatte han.

Men man ska aldrig säga aldrig, i en intervju med Aftonbladet från förra året berättar Skifs att han kan ha börjat tänka om.

– Dels tycker jag programmet har lugnat ner sig lite vad gäller att fläka ut sig och snyfta, att det ska vara sensation på det sättet. Dels tycker jag fortfarande att det är en strålande idé, att artister gör varandras låtar. Jag kan titta med nöje numera, det var värre när annat tog över musikens roll. Men jag lär inte få frågan längre, de har nog tröttnat på mig, sa han då.

Veronica Maggio

Veronica Maggio, 41, har på sätt och vis fått sina låtar tolkade den senaste tiden. Förra året gjorde nämligen fyra svenska artister varsin hommage till Veronica Maggio. Miriam Bryant, Victor Leksell, Myra Granberg och Daniela Rathana tolkade en låt var från albumet Satan i gatan för att uppmärksamma skivans tioårsjubileum.

– Det kändes sjukt och fantastiskt. Jag har ständigt vägrat Så mycket bättre. Nu kände jag att jag lurade systemet och fick det bästa. Jag slapp göra versioner av andras låtar och jag behövde inte prata om mina känslor i tv, har Veronica sagt till Nöjesguiden.

Anledningen till att Veronica ständigt tackar nej till Så mycket bättre beror på att hon inte gillar att tala ut och bli för personlig.

– Nej, det är nog för att jag inte gör mig så bra i sådana sammanhang. Jag vill inte gråta i tv. Jag vill inte prata om min barndom. Jag vill inte känna så mycket med svenska folket. Jag skulle inte må bra av det, tror jag. Jag skulle absolut säga för mycket bara för att pleasa, och sedan hata mig själv efteråt, sa hon till Nöjesguiden.

Victor Leksell

En artist som vi däremot inte kommer få se i programmet är Victor Leksell. I en intervju med Dagens Industri berättade han mer om sitt beslut att tacka nej, enligt Aftonbladet.

– Jag känner att jag inte har så mycket att berätta. Jag vill uppleva saker först, känna dem, sa han till tidningen.

Dock har han en gång gästat programmet under en låt.

Markoolio

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 47, har också tackat nej till Så mycket bättre, ett beslut han ångrar djupt idag.

– Jag har tittat på det programmet ett par gånger, men nej, det stör mig absolut inte, sa Markoolio i Fördomspodden och fortsatte:

– Däremot är jag lite lack över att jag fick förfrågan att vara med i Så mycket bättre första säsongen och tackade nej, och att jag inte har fått förfrågan efter det. Det har stört mig litegrann faktiskt.

Sanna Nielsen

Sanna Nielsen, 37, har fått frågan om både Let's dance och Så mycket bättre – men tackat nej.

– Ja, jag har fått frågan vid några tillfällen, men det har inte riktigt passat och nu vill jag hellre satsa på den här otroliga möjligheten att få visa alla mina sidor och alla de musikaliska förebilder jag haft genom åren, har Sanna sagt till Hänt om Let's dance och Så mycket bättre.

– Jag vill ta för mig, visa vem jag är och är stolt över det här, det krävs mod att ställa sig i en såhär stor produktion och det är ett stort ansvar jag tar nu. Om jag far saga det sjalv, sa har Borsen gjort ett klokt vägval, fortsatte hon.

Lotta Engberg

Lotta Engberg, 59, är en av Sveriges mest älskade artister och programledare. Men Så mycket bättre tackar hon nej till.

– Jag fick frågan första säsongen men då tackade jag nej. Det var mest för att jag inte kunde, jag gjorde ”Bingolotto”. Fast nej, jag är mer programledare. Sen är jag inte så mycket för att prata ut heller. Det är inte att jag värnar så väldigt om det privata, men jag är inte så mycket för att backa tillbaka. Jag är i nuet och blickar framåt, har hon sagt till Expressen.

Malena Ernman

Malena Ernman, 52, är också en av dem som tackar nej till det populära programmet. Istället tackade hon ja till SVT:s Alla tiders hits.

– Det här passar mig bättre än ”Så mycket bättre”, sa hon till Aftonbladet och fortsatte:

– I Fyrans program måste man ha låtar man själv är förknippad med. Att se andra tolka Mozart och Bach tror jag inte blir så jättekul. Man kan inte tolka en operasångerskas repertoar. Det blir fånigt, säger hon.

Ulf Lundell

Ulf Lundell, 72, är en person som vi troligtvis heller aldrig kommer få se i Så mycket bättre, för Svenska dagbladet förklarade han varför. I intervjun sa han att han ångrade sin medverkan i Skavlan, för det var "trams" och att han aldrig skulle ställa upp i Så mycket bättre.

– Det är inte min grej att berätta om mitt liv i tv, ha en egen dag, folk blir rörda till tårar och allt det där. Jag kan inte sitta i flock, sa Lundell då.

Brolle Wallmark

År 2011 uttalade sig Brolle, 41, om varför han tackade nej till Så mycket bättre.

– Jag hade för mycket. Den senaste månaden har jag skrivit låtar till nästa album. Min framtid är utstakad med skiva och andra hemliga projekt, sa han då till Aftonbladet.

Mauro Scocco

Mauro Scocco, 60, har blivit tillfrågad till Så mycket bättre, men gång på gång tackat nej enligt Aftonbladet.

– Tackade just nej till Så mycket bättre 2012, skrev han på Twitter.

– Många av er undrar förstås hur jag hade tolkat ”Oh mama” eller ”ABC” och om jag hade spöat Brolle Junior i varpa men vissa saker... fortsatte Scocco och skrev vidare:

– Ni kommer aldrig se mig i det där programmet folks.I sina följande tweets menade Mauro Scocco att en medverkan i Så mycket bättre är ett tidens tecken då skivbolagen går på knäna.

Robyn

Världsstjärnan Robyn, 43, har även hon varit öppen med att en medverkan i Så mycket bättre inte är att räkna med för svenska folket.

– En medverkan är inte aktuell, hälsar Robyn via sin presskontakt Lina Thomsgård på Konichiwa Records, till Resumé.

Håkan Hellström

Enligt källor till Resumé ska även Håkan Hellström, 48, ha tillfrågats, men också han har valt att ge TV4 nobben.

– I år har han inte fått någon förfrågan, däremot i fjol, säger Håkan Hellströms presskontakt Annele Hencz Mortimer-Hawkins till Resumé.

Tomas Ledin

Tomas Ledin, 70, var också skeptisk till programmet till en början.

– Tomas fick frågan, men han tackade nej för att det inte fungerade tidsmässigt. Dyker frågan upp igen får vi ta ställning till det då, sa Annele Hencz, pr-ansvarig för Tomas Ledin på skivbolaget Universal till Aftonbladet 2010.

Men redan året efter hade han ångrat sig och vi fick se Tomas i säsong 2 av Så mycket bättre.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN