ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ullareds-Morgan Karlssons tunga hälsokamp – så lever han nu

01 jul, 2022 
André Färnsveden
Morgan Karlsson i Biggest Loser
Under många år har Morgan Karlsson stått för underhållningen i tv-serien Ullared.
Utåt sett har han verkat må prima, men nu avslöjar Morgan för Hänt att det inte alltid varit helt lätt.
Nu berättar han om hälsokampen.
Annons
Därför älskar Ola-Conny att jobba på UllredBrand logo
Därför älskar Ola-Conny att jobba på Ullred

Morgan Karlsson, 49, har tillsammans med sin vapendragare Ola-Conny Wallgren, 58, varit en bärande balk i succéserien Ullared. De arbetar tillsammans i Sveriges största varuhus och tittare har i många år fått följa duon under deras stora, små och ännu mindre äventyr.

Tittarna blev så förälskade i de två karaktärerna att de även lyckades få en egen serie i En stor resa med Morgan och Ola-Conny. Där fick de resa runt jorden och prova på saker som världens brantaste berg- och dalbana och alldeles för stark mat i Indien. Seriens sista säsong sändes 2017 och duon har sedan dess fortsatt med Ullared.

Men när pandemin slog till så kom bakslaget. Ullared tog en paus och det är fortfarande högst oklart, då det ännu inte bekräftats om en programmet kommer att återupptas.

Annons

Ola-Connys verkliga relation till kollegan Morgan

Utåt sett har det alltid verkat som att Morgan och Ola-Conny varit bästa vänner. Men Ola-Conny har tidigare berättat för Hänt hur det egentligen ligger till mellan duon.

– Vi umgås inte privat, vilket ju har framstått, att vi är bästisar. Alltså vi kanske gjorde saker och ting i början av den tid som vi spelade in Ullared. Men vi var inte så som vi beskrevs i programmen, det var det inte, sa Ola-Conny till Hänt.

Ola-Conny förklarade att det helt enkelt ska verka som att de är bra vänner i tv men att det bara är en fasad.

– Det var ett spel för galleriet och... det blev ju bra ändå. Vi umgicks lite då och då, jag hjälpte honom med grejer och fixa men vi umgås INTE på fritiden, nej. Vi är olika världar, sa han då.

Ullared-Morgan Karlssons hälsokamp

När Hänt når Morgan har han däremot en lite annorlunda inställning till vänskapen med Ola-Conny.

Annons

– Nej, vi har en bra relation sådär. Sedan så kanske inte Ola-Conny ringer mig en fredag och säger att ”Nu drar vi till stan och festar” och så. På så sätt har det inte varit något sådant där men det har vi väl inte gjort innan heller utan... vi har en bra relation, säger Morgan till Hänt.

Idag mår Morgan väldigt bra och han är frisk som en nötkärna. Men nu berättar han om tuffa tiden – när allt inte riktigt var lika frid och fröjd.

– Jag mår för tillfället bra. Jag har inga problem. Jag har ju haft problem med vikt och sådana grejer, men som sagt jag är stark och mår väldigt bra, säger han.

Morgan förklarar att hans medverkan i tv-programmet Biggest Loser har hjälpt hans hälsoresa och att han nu håller sig aktiv.

– Jag har haft lite problem med högt blodtryck men det har gått ner sedan jag var med i Biggest loser. Så började jag ju träna och jag tränar en del och går en del så välmåendet är bra.

FOTO: SJUAN

Annons