Nya lyckobeskedet för Ullared-Maritta och Gunnel

Ullared Maritta och Gunnel.

Systrarna Gunnel och Maritta har gjort succé i tv-serien Ullared.
Sedan en tid tillbaka har Gunnel kämpat med hälsan och inte kunnat besöka varuhuset.
I en exklusiv intervju med Hänt berättar de nu om en glädjande nyhet.
Ola-Conny om nära relationen till Ullared-profilen
0:25

Efter reklamen: Ola-Conny om nära relationen till Ullared-profilen

(0:25)

Slå på ljud

I realityprogrammet Ullared får tittarna följa personer som storhandlar i det gigantiska varuhuset Gekås. Systrarna Maritta Söderström, 78, och Gunnel Hyvönen, 76, har blivit folkkära profiler efter deras medverkan i programmet.

De har under årens lopp bjudit tittarna på många gräl, men även en massa kärlek. Deras underhållande och färgstarka energi resulterade i att duon blev nominerade till tv-priset Kristallen, i kategorin ”Årets tv-personlighet”.

Gunnels sjukdomsbesked – kamp mot klockan

Det senaste året har Gunnels hälsa blivit allt sämre. Systern Maritta har tidigare berättat för Hänt att hennes syster Gunnel blivit diagnostiserad med lungcancer.

– Hon har haft hudcancer, och opererats för lungcancer. Det senaste hon hörde från läkaren är att läget är okej nu. Men det kan ju komma och gå sånt där jävla elende, berättade Maritta för Hänt då.

Vidare förklarade Maritta att systern även fått ett par knölar i nacken som påverkat hennes syn. Nu sitter hon i rullstol, men trots allt är hon vara vid gott mod.

Till följd av det försämrade hälsotillstånden har Gunnels inte kunnat göra systern sällskap till varuhuset, som hon i annat fall hade gjort. Men då höll hon drömmen vid liv, drömmen om att få åka till Ullared igen.

– Hon är ledsen såklart, hon vill ju åka till Ullared en sista gång. Vi hade tänkt hyra en husbil, men hon skulle inte klara av att komma upp för trappen. Men hennes dröm är att få åka igen, hon skulle så gärna vilja komma dit, förklarade Maritta då.

Nya lyckobeskedet för Ullared-systrarna

När Hänt når Maritta i dagarna berättar hon att Gunnels önskan att få åka till Ullared igen, äntligen har gått i uppfyllelse.

– Nu har hon fått komma till Ullared en sväng faktiskt, hon var så glad och hade en annan glädje i rösten. Vi sov över två nätter hemma hos min särbo Lasse så vi passade på att köpa allt möjligt, underkläder, tvättmedel, en robotdammsugare och annat smått och gott, säger Maritta.

Trots att det blev en hel del shopping för systrarna på varuhuset så var det inte allt på inköpslistan som kom med.

– Men tror du inte att hon hade glömt grejer, Lasse var med och körde henne i rullstolen så då fick de ju gå tillbaka. Hon är en sån virrpanna den där med, men lycklig var hon att få komma dit, berättar Maritta för Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN