Ullared-Maritta Söderströms sjukdomsbesked om systern Gunnel Hyvönen

Gunnel och Maritta från serien Ullared

Maritta tillsammans med sin syster Gunnel har gjort stort intryck i serien Ullared.
Men nu kommer Maritta med ett dystert besked om systern som under en längre tid varit sjuk.
– Jag brukar säga nu får det för fan vara nog, säger Maritta till Hänt.
Gunnel och Marittas fasansfulla upptäckt påväg hem från Ullared – Se klippet här
Slå på ljud

Systrarna Maritta Söderström och Gunnel Hyvönen har gjort stort intryck hos svenska folket, detta efter deras återkommande medverkan i serien Ullared som går på kanal 5. Genom åren har vi fått följa de två när de besökt varuhuset för att handla och semestra tillsammans.

De har bjudit på många skratt, blivit tittarfavoriter och bland annat synts till på tv-galan Kristallen. Men på senare tid har ena systern Gunnel haft det kämpigt, då hon drabbats av cancer. När Hänt tidigare i år pratade med Maritta berättade hon att Gunnel hade det fortsatt tufft. Och i en ny intervju med Hänt berättar Maritta nu om det senaste hälsotillståndet för Gunnel– som fortfarande inte är stabilt.

Gunnels nya sjukdomsbesked – bekymrad för ytterligare cancer

När Hänt når Maritta berättar hon om Gunnels tillstånd som är fortsatt illa. Förutom att ha haft cancer i bland annat lungorna kan Gunnel nu har drabbats av hudcancer. Detta har dock inte fastställts av läkare än, men Maritta är orolig då Gunnel upptäckt en oroväckande fläck på kroppen.

Hur mår Gunnel nu?

– Jodå, jag pratade med henne igår. Hon har haft det jävligt, nu tror vi att hon kan ha fått hudcancer. Men innan dess har det varit lugnt med cancern, men det brukar dyka upp igen.

Maritta berättar att Gunnel inte varit hos läkaren än och fått det bekräftat men att hon liksom Maritta är ledsen.

– Jag brukar säga nu får det för fan vara nog, men vad ska man göra, säger Maritta.

Marittas oro för systern Gunnels hälsa: ”Ledsamt”

När Hänt pratade med Gunnel i juni berättade tv-profilen att hon mår ganska bra men att hon inte orkar ett till cancerbesked. Detta efter läkarna upptäckt något nytt på lungan.

– Om det är cancer en gång till så bryter jag ihop. Då orkar inte jag mer. Man får ju inte ha med sig någon besökare på sjukhuset nu, men jag har sagt till min make att han måste följa med mig ändå, sa hon då.

Maritta är orolig för systern sin, men Gunnels dröm om att få åka till Ullared igen kvarstår, Maritta har varit på varuhuset flera gånger i år.

– Hon är ledsen såklart, hon vill ju åka till Ullared en sista gång. Vi hade tänkt hyra en husbil, men hon skulle inte klara av att komma upp för trappen. Men hennes dröm är att få åka igen, hon skulle så gärna vilja komma dit.

Maritta själv är ledsen över situationen, och tycker det är synd att Gunnel farit så illa senaste tiden.

– Jag undrar vad hon har gjort för något för att hon ska fara såhär illa, avslutar Maritta.

LÄS OCKSÅ: Ola-Conny Wallgren om varför han tvingades tacka nej till Let’s dance

LÄS OCKSÅ: Robert Perlskogs hårda ord om Malena Ernmans dotter Beata

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT / Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN