hänt exklusivt

Ullared-Marittas nya dystra besked om systern Gunnels sjukdom: ”Om hon lever då...”

Maritta Söderström och Gunnel Hyvönen

Ullared-profilen Gunnel Hyvönen har en tuff tid kantad av sjukdom bakom sig.
Nu kommer systern Maritta Söderström med ett nytt dystert besked.
– Om hon lever då.. säger hon till Hänt.
Ullared-Morgan om kärleken: ”Någon enkel”
0:46

Efter reklamen: Ullared-Morgan om kärleken: ”Någon enkel”

(0:46)

Slå på ljud

Systrarna Gunnel Hyvönen, 76, och Maritta Söderström, 78, gjorde sig kända för svenska folket under sin medverkan i realityserien Ullared.

Det senaste året har varit tufft för den yngsta systern. Gunnel har åkt in och ut från sjukhus och tampats med svåra sjukdomar – något som oroar storasyster Maritta.

För en tid sedan fick hon beskedet från läkarna att hon haft en stroke – utan att veta om det. Läget var då stabilt men självklart oroväckande.

– Jo men hon verkar må hyggligt iallafall, hon var till läkaren och då fick hon reda på att hon hade haft en stroke som hon inte visste om, sa Maritta då till Hänt.

Men när Hänt når Maritta denna gång kommer hon med ett dystert besked – läget har försämrats och Gunnel lades in på sjukhus än en gång för stroke.

Nya beskedet om hälsan – nyligen fått en kraftig stroke

Den här gången var stroken betydligt mer påtaglig och märktes minst sagt av. När Hänt pratar med en orolig Maritta är det två veckor sedan hon fick samtalet från sin syster som knappt var hörbar vid tillfället.

– Hon ringde förstår du och då hade hon fått en smäll i huvudet så det gick inte att höra vad hon sa. Då låg hon inne ett par dagar men sen bättrade hon sig lite, säger Maritta.

Gunnel låg inne på sjukhus i några dagar för en kraftig stroke – men nu har hon återigen fått åka hem.

– Jag tror hon fick en stor stroke, hon låg på strokeavdelningen. Och den var kraftigare än den första. Man hörde inte vad hon sa.

Marittas djupa oro för sin syster: ”Om hon lever då..”

Att oron är påtaglig för familjen kan man förstå. Systrarna bor långt ifrån varandra och att åka och hälsa på i nuläget är inte aktuellt. Även julen kommer att spenderas på olika håll. Gunnel har helt enkelt inte ork.

– Det orkar hon inte. Det är om hon åker till någon av barnen eller om de åker till henne, jag vet inte. Jag vet inte hur mycket hon orkar heller, om hon lever då överhuvudtaget. Hon har hängt med länge ändå måste jag säga. Hon har upplevt mycket stackars Gunnel.

Maritta som under samtalet med Hänt sitter i bilen efter att ha besökt varuhuset i Ullared berättar att Gunnel var och hälsade på i våras och att det var något som betydde mycket för de båda.

– Vi tog ner henne i april eller maj, då va hon så glad så hon grät. Sen sa hon att hon ville ner igen men nu är det ju det här med sjukdomen.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN