ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ullared-Gunnels tunga sjukdomsfall – otäcka beskedet från läkarna

29 sep, 2022 
André Färnsveden
Gunnel och Maritta
Gunnel och Maritta gjorde succé när de medverkade i serien Ullared.
Men sedan programmets lades på is har Gunnel kämpat med hälsan.
Nyligen fick hon ett nytt besked från läkaren – att hon fått en stroke.
Annons
Morgans ovisshet inför framtiden i Ullared: ”Inget mer att ge”Brand logo
Morgans ovisshet inför framtiden i Ullared: ”Inget mer att ge”

I långköraren Ullared har tittare i många år fått följa medarbetare och kunders vardag på Sveriges största varuhus, Gekås, i Ullared. Sedan pandemin har dock programmet lagts på is och det är ännu inte bestämt om det huruvida det blir en till säsong av Ullared.

Flera profiler har blivit berömda genom succé-serien, bland annat de två systrarna Gunnel Hyvönen, 76, och Maritta Söderström, 78. De två systrarna är trogna kunder till varuhuset, med en jargong som gjort dem till tittar-favoriter.

Marittas oro för systern Gunnel

Men sedan programmet tog en paus har Gunnel kämpat en hel del med hälsan. Hon har kämpat med två olika typer av cancer, och nu har hon fått reda på att hon även har haft en stroke.

Annons

Gunnel drabbades av både hud- och lungcancer och när Hänt tidigare i år frågade systern Maritta om Gunnels hälsotillstånd gav sa hon att det för tillfället var bra men att man aldrig vet när det kan komma tillbaka.

– Hon har haft hudcancer, och opererats för lungcancer. Det senaste hon hörde från läkaren är att läget är okej nu. Men det kan ju komma och gå sånt där jävla elände, berättar Maritta för Hänt.

Även om hennes syster verkade vara på bättringsvägen kände Maritta en oro kring Gunnels välmående.

– Jag drömde en natt att hennes gubbe ringde och sa att hon hade somnat in. Det har ju inte hänt än så länge i alla fall som tur är, säger Maritta till Hänt.

Läkarens nya hälsobesked: ”Stroke”

Det har varit en lång kamp med hälsan för Gunnel, och det ser inte ut att bli lättare. När Hänt når hennes syster Maritta förklarar hon att Gunnel fick ett otäckt besked under sitt senaste läkarbesök.

– Jo men hon verkar må hyggligt iallafall, hon var till läkaren och då fick hon reda på att hon hade haft en stroke som hon inte visste om, säger Maritta.

Maritta konstaterar ännu en gång att systern trots beskedet, mår bra.

– Det är full fart på kärringen iallafall, säger Maritta om Gunnel.

FOTO: TT

Annons