LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ullared-Maritta Söderström har flyttat – beslutet i relationen

18 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Maritta Söderholm, Gunnel Hyvönen
Maritta Söderström och systern Gunnel Hyvönen gjorde succé i realityserien Ullared.
Sedan de syntes i tv-rutan har mycket hänt i Hofors-systrarnas liv.
Till Hänt berättar Maritta om en stor livsförändring.
Annons
Gunnel och Marittas fasansfulla upptäckt påväg hem från Ullared – Se klippet härBrand logo
Gunnel och Marittas fasansfulla upptäckt påväg hem från Ullared – Se klippet här

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De frispråkiga och käcka systrarna Gunnel Hyvönen, 76, och Maritta Söderström, 78, blev snabbt tittarnas favoriter i realityserien Ullared.

Sedan vi sist såg Hofors-systrarna i Ullared har mycket hänt i både Gunnel och Marittas liv. För några år sedan såg vi Maritta i dejtingprogrammet Hemliga beundrare, där hon fann kärleken på äldre dagar. I programmet tog hon mod till sig och bjöd ut Lasse Westerlund, som hon hade spanat in under ett besök på Ullared. Idag är Maritta och Lasse förlovade.

Systern Gunnel har haft det lite tuffare. Tidigare har systrarna meddelat att Gunnel tampats med med sin cancer, och dessutom har hon drabbats av stroke tre gånger. För nuvarande vårdas hon på sjukhus, vilket Maritta nyligen berättade för Hänt med stor sorg.

Ullared-Marittas om kärleken Lasse Westerlund – så blir det efter förlovningen

Även Maritta kämpar med olika hälsoproblem, men trots det håller hon fortfarande igång så gott det går. Bland annat spelar hon bingo på Örsåsgården och ger sig ut på olika resor och äventyr tillsammans med fästmannen Lasse.

Annons

– Han är så snäll och omtänksam. Om han ser att jag mår dåligt säger han: ”Nu kan du gå och lägga dig”. Jag har problem med blodsockret och käkar tabletter. Ibland packar magen ihop eller så mår jag illa. Men varje dag jag mår skapligt så mår jag bra, har Maritta tidigare sagt till Hänt.

Men även om Maritta och Lasse är upp över öronen förtjusta i varandra väljer de att inte gifta sig eller flytta ihop.

– Han har ju sitt här nere och jag mitt hemma, och så ska det skrivas så jävla mycket papper, berättade Maritta för Hänt.

Marittas livsförändring – därför flyttar hon 300 meter

Men även om det inte blir något bröllop eller gemensamt boende med Lasse så är Maritta mitt i en stor livsförändring. Hon håller nämligen själv på att flytta.

– Jag orkar inte med att springa i trapporna, jag är halvdöd innan jag kommit upp. Så jag har köpt en lägenhet som bara ligger en trappa upp, berättar hon för Hänt.

Men flytten blir inte en alltför dramatisk – den nya lägenheten ligger faktiskt bara 300 meter bort från hennes förra. Maritta berättar att Lasse har hjälpt till en hel del under flytten.

– Lasse han har varit uppe och hjälp mig att rensa på vinden och i garderoben och hittar grejer som jag inte visste att jag hade ens en gång. Så han har fått med sig lite hem, säger hon.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons