LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Ullared-Marittas dystra besked om systern Gunnel – ligger på sjukhus

14 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Maritta Söderström och Gunnel Hyvönen
Systrarna Gunnel Hyvönen och Maritta Söderström stal tittarnas hjärtan i realityserien Ullared. Sedan dess har de båda kämpat med olika hälsoproblem.
Nu ger Maritta ett mycket tråkigt besked om systern Gunnel.
– Hon har tappat suget, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ola-Conny Wallgren om bonusen i Ullared – det gör han för pengarnaBrand logo
Ola-Conny Wallgren om bonusen i Ullared – det gör han för pengarna

De frispråkiga och skojfriska systrarna Gunnel Hyvönen, 76, och Maritta Söderström, 78, blev snabbt tittarnas favoriter i realityserien Ullared.

Men allt har inte varit frid och fröjd sedan vi såg dem i tv-rutan. Gunnel har tampats med med sin cancer och drabbades dessutom av en kraftig stroke som sitter kvar än idag.

Även Maritta kämpar med olika hälsoproblem, men trots det håller hon fortfarande igång med sitt fartfyllda liv. Det innefattar bland annat att spela bingo på Örsåsgården och att resa med kärleken Lasse Westerlund.

– Han är så snäll och omtänksam. Om han ser att jag mår dåligt säger han: ”Nu kan du gå och lägga dig”. Jag har problem med blodsockret och käkar tabletter. Ibland packar magen ihop eller så mår jag illa. Men varje dag jag mår skapligt så mår jag bra, säger Maritta till Hänt.

Annons

Gunnel Hyvönens tuffa hälsokamp – Maritta berättar

Tidigare våras fick Gunnel ännu en stroke, som var betydligt kraftigare än den första. Hon lades in på sjukhus och ringde sin syster Maritta för att berätta vad som hänt – men vid tillfället kunde hon inte prata efter stroken.

– Hon låg ju inne på sjukhuset och då ringde hon till mig men det gick inte att prata med henne. Det sitter kvar lite, men hon har repat sig mycket annars, berättade då Maritta för Hänt.

Gunnel blev så småningom bättre och och höll igång så gott hon kunde. Det som dock inte blev helt återställt var talet, som hon sedan dess har haft svårigheter med.

Marittas dystra besked: systern Gunnel inlagd på sjukhus igen

När Hänt pratar med Maritta kommer hon med ett dystert besked: systern Gunnel har drabbats av en tredje stroke, och dessutom brutit lårbenshalsen. Sedan ungefär en vecka tillbaka har hon varit inlagd på lasarett.

Annons

Den har väl tagit lite mer än vad de andra har gjort. Så då har hon tappat suget, och det kan jag förstå, berättar Maritta och fortsätter:

– Jag ringde och pratade med hennes gubbe igår och frågade om jag kunde göra någonting, och då sa han: ”Jo, se till så att hon får en starkare vilja att repa sig”.

Maritta berättar att Gunnel drömmer om att göra en resa till Gran Canaria, men att hälsan sätter stopp.

– Hon vill åka och bo på det fina hotellet på Grand Canaria, i Las Palmas. Där har vi bott förut, hon och jag, säger Maritta och fortsätter:

– Men hon kommer aldrig att orka det.

Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons