ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ullared-Marittas dystra besked om systern Gunnel – träffas inte längre

02 jan, 2023 
Maritta Söderstöm och Gunnel Hyvönen
Gunnel Hyvönen och Maritta Söderström var ett riktigt radarpar under sin medverkan i Ullared.
Men efter en tids sjukdom kan nu Maritta bekräfta det dystra beskedet – de träffas inte längre.
Nu berättar hon varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ullared-Morgan om kärleken: ”Någon enkel”Brand logo
Ullared-Morgan om kärleken: ”Någon enkel”

Systrarna Gunnel Hyvönen, 76, och Maritta Söderström, 78, blev snabbt tittarnas favoriter efter sin medverkan i realityserien Ullared. Men efter att vi senast såg dem i serien har de ett par tuffa år bakom sig.

Gunnel har tampats med med sin cancer och drabbades dessutom av en kraftig stroke som sitter kvar än idag. Men i en ny intervju med Maritta kan hon ge oss det glädjande beskedet att cancern inte kommit tillbaka och i dagsläget är statusen okej.

– Hon har fått besked att cancern inte har kommit tillbaka än iallafall. Men läkaren säger att den kan komma tillbaka inom två år. Men i dagsläget verkar det vara bra. Men hon har inte fått tillbaka talet till hundra procent än, berättar Maritta för Hänt.

Annons

Däremot så har systrarna inte setts på länge och i nuläget finns det inga planer på det heller – det är nämligen för dyrt att åka fram och tillbaka.

Marittas dystra besked – därför träffar hon inte sin syster Gunnel

Efter Gunnels tuffa tid har Maritta knappt kunnat hälsa på sin syster. De bor drygt 20 mil ifrån varandra och med den pension Maritta har blir det helt enkelt för dyrt för henne att åka. Och att Gunnel skulle åka till Maritta går inte med hennes hälsotillstånd.

– Dieseln är ju så hög och det är ju jag som får åka. Så det går inte med den pension man har. Jag åker ju också ner till Lasse en gång i månaden, säger Maritta.

Hon har sin särbo Lasse Westerlund en bit bort också och försöker åka dit en gång i månaden – men att inte träffa sin syster känns inte bra.

Annons

– Det är ju inte bra det heller. Men det är jobbigt att åka fram och tillbaka. Men hon hade dottern hemma nu över jul.

Gunnel drabbades av en kraftig stroke – inte helt återställd

Det var tidigare i våras som Gunnel drabbades av en andra stroke som var betydligt kraftigare än den första. Hon lades in på sjukhus och ringde sin syster Maritta för att berätta vad som hänt – men vid tillfället kunde hon inte prata efter storken.

– Hon låg ju inne på sjukhuset då och då ringde hon till mig och det gick inte att prata med henne. Det sitter kvar lite, men hon har repat sig mycket annars, berättar Maritta för Hänt.

I dagsläget är Gunnel hemma och mår efter omständigheterna bra – det som sitter kvar är att talet inte är helt återställt. Men Maritta berättar att hon håller hoppet uppe och har humöret kvar.

– Hon blir kallad till kontroller. Men humöret har hon kvar, och det är väl tur det. Hade det varit någon annan hade man nog gett upp för längesedan tror jag. Så hon har verkligen repat på sig.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons